Съсловието забрани на артисти, участвали в мои филми, да участват

...
Съсловието забрани на артисти, участвали в мои филми, да участват
Коментари Харесай

Най-накрая: Актьори отказват да се снимат във филмите на Максим Генчев 


„ Съсловието забрани на актьори, взели участие в мои филми, да вземат участие в новия ми план – „ Караджата “ – оплаква се пред „ България Днес “ Максим Генчев. Режисьорът на „ Левски “ и „ Ботев “ неотдавна разгласи в обществените мрежи, че „ връща даренията за кино лентата „ Караджата “.

„ Това се случи и с Неда Спасова. Тя ми сподели: „ Отказвам се, не искам повече да работя с теб, тъй като ще полудея “, разкрива Генчев.

Той се опитал да разбере каква е точната причина за безапелационния отвод на младата актриса и за душевното й положение.

„ Неда, притискат ли те? “, попитал я режисьорът, който преди измененията се изявяваше главно като артист в Пазарджишкия спектакъл.

Вместо отговор Спасова „ го изтрила от приятелите си във фейсбук “, твърди още Максим Генчев.

„ Но това е Неда Спасова въпреки всичко, тя е звезда. Всички останали актьори от моите филми просто не си подвигат телефоните. Сякаш не живея! “, установи с мъка режисьорът.

По думите му „ има негласна спогодба в съсловието да бъдат отстранени всички актьори, които са работили при мен “. „ Аз не ги съдя. Това си е диагноза, актьорската специалност. И към този момент търсиш изява, това е. Нормалните хора, като им се доплаче, се затварят в банята, а актьорът гледа да събере повече аудитория и да се изплаче пред нея “, търси оправдания за „ ембаргото “ против участниците в своите ленти режисьорът на „ Ботев “.

„ Разбирам ги децата, за тях е значима изявата, само че мен ме тормози повече администрацията в киногилдията, защото, когато аплайвам, с големи обиди и оскърбления отхвърлят моите сюжети – и за „ Левски “ беше по този начин, по-късно за Дънов бях пуснал, също го отхвърлиха, с големи оскърбления “, недоволства Максим Генчев.

Той не икономисва упреците си и към артиста Деян Статулов. Според него Статулов, като основен оценител на качествата на плановете в Националния кино център, признал, че „ не познава българската история “. Въпреки това постановил, че „ филмът е некадърен, режисьорът е некадърен, сюжетът е некадърен “. „ А сюжетът е напълно по текстове на Ботев. Значи и Ботев е некадърен?! “, пита реторично режисьорът.

Христо Мутафчиев: Съсловието не е упражнявало напън върху никого

„ Не познавам добре Максим Генчев и не съм осведомен с думите му. Но съсловието в никакъв случай не е оказвало напън върху нито един собствен член “, безапелационен е Христо Мутафчиев. Популярният артист изрече това мнение пред „ България Днес “ от позицията си на началник на Съюза на артистите в България.

„ Всеки артист има темперамент и воля. По принцип мощните характери, същинските персони в живота и изкуството не се поддават на напън “, уверен е Мутафчиев.

Той прибавя, че не е чувал или чел неговата колежка Неда Спасова да се е оплаквала от напън от страна на други артисти. Докато не бъде казано обществено от младата актриса, това оставало мнение на Генчев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР