Съществуват доказателства за случаи на изтезания, осакатяване на пленени или

...
Съществуват доказателства за случаи на изтезания, осакатяване на пленени или
Коментари Харесай

Армения обвини Азербайджан в неописуеми зверства

Съществуват доказателства за случаи на изтезания, осакатяване на пленени или към този момент мъртви военнослужещи, заяви Никол Пашинян

Арменският министър-председател Никол Пашинян употребява изявлението си пред Организация на обединените нации, с цел да обвини Азербайджан в " неописуеми жестокости " по време на последните конфликти сред двете страни. Миналата седмица се развихриха сражения сред кавказките страни, при които починаха близо 300 души.

" Съществуват доказателства за случаи на изтезания, осакатяване на пленени или към този момент мъртви военнослужещи, многочислени случаи на извънсъдебни убийства и неприятно отношение към арменски военнопленници, както и унизително отнасяне на телата ", съобщи Пашинян пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Мъртвите тела на арменски военнослужещи от женски пол са били осакатявани, а по-късно гордо записвани на видео от азербайджанските военнослужещи.

Докато Пашинян говореше, външният министър на Азербайджан Джейхун Байрамов, който този уикенд би трябвало да направи послание към международния орган, наблюдаваше безучастно.

Пашинян продължи: " Няма подозрение, че осъществяването на такива неописуеми зверства е директен резултат от десетилетната политика на втълпяване на антиарменска ненавист и неприязън в азербайджанското общество от страна на политическото управление. "

Той също по този начин упрекна Азербайджан, че е обстрелвал цивилен обекти и инфраструктура надълбоко в територията на страната му. Разселени повече от 7600 души, както и че трима цивилни са починали, а двама са изчезнали.

" Това не беше граничен конфликт. Това беше директна, неоспорима офанзива против суверенитета и териториалната целокупност на Армения ", сподели той, представен от БГНЕС.

Речта идва единствено няколко дни откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани за мир сред двете страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР