Съществува вариант за предсрочни избори. Това каза за Plovdiv24.bg политологът

...
Съществува вариант за предсрочни избори. Това каза за Plovdiv24.bg политологът
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев с изненадващо предположение за разплитане на следизборния възел

 Съществува вид за предварителни избори. Това сподели за Plovdiv24.bg политологът Стойчо Стойчев. “Доколкото виждаме, никой не желае да става мандатоносител, като се изключи най-малките политически групи в Народното събрание. Само те заявяват засега отговорност ", добави Стойчев.

“Чувам, че ГЕРБ не желае да взима мандата, тъй като няма да намерят поддръжка, Слави бяга от тази отговорност, тъй като няма задоволително депутати да си сформира еднопартийно правителство. За Българска социалистическа партия и да не приказваме. Там първо би трябвало да се види на какво се дължи тази пагубна загуба и председателката да признае резултатите. Движение за права и свободи също не са тръгнали да взимат мандата ", сподели Стойчо Стойчев.

Според него последните две най-малки партии може и да изискат мандата, тъй като те биха били най-застрашени да останат отвън идващия парламент при предварителни избори.

Стойчев твърди, че при нови избори няма да завоюва никой. Особено в случай че изборите се създадат през лятото. По-голямата част от хората почиват през това време и няма да са по местата си. При това състояние ще завоюват партиите, за които гласоподават по-бедните групи, които не вървят на отмора. Само те ще отидат да гласоподават, по тази причина на подобен вид не трябва да се върви. Избори през лятото няма да дадат внушителен резултат.

Избори “две в едно " с президентските също са проблематични, тъй като се рискува победителят да овладее и двата основни изпълнителни поста в страната. А българският парламентарен модел е основан за баланс сред тези две институции, а не да ги дава в ръцете на една част от популацията, изключително когато самото население е разграничено на две равни елементи, уточни още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР