Съществено затопляне се очаква през втората половина на седмицата, което

...
Съществено затопляне се очаква през втората половина на седмицата, което
Коментари Харесай

Превалявания на много места в утрешния ден

Съществено стопляне се чака през втората половина на седмицата, което още веднъж ще бъде съпроводено с нараснала централизация на сахарски прахуляк на всички места на Балканите, в това число и у нас.

Още на следващия ден вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, с него ще стартира транспорт на по-топъл въздух и оптималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, сред 13° и 18°, в София и по Черноморието – към 12°. Повече облаци и слаби валежи ще има през първата половина на деня.

И в планините денят ще стартира с облачно време и на обособени места, основно в масивите от Южна България, едва ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1700 метра.

Следобед облачността и там ще намалее. Ще духа сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски-зоните остава висока.

Затопляне следва на следващия ден освен у нас, само че и във всички балкански страни, при което температурите ще се приближат до нормалните за началото на април. Слаби валежи ще има в часовете преди обяд.

Превалявания ще има и на доста места в останалата част от континента. Максималните температури в европейските столици ще са в необятни граници – от 2° в Стокхолм до 19° в Атина.

У нас, в сряда ще е най-вече слънчево и дневните температури ще се покачат с още 4°-5°. В четвъртък се чака едва и краткотрайно захлаждане, а на доста места ще превали и прегърми. През идващите два дни ще бъде слънчево, а температурите внезапно ще се покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР