САЩ завладяват газовия пазар и откупуват още време за Промяната“

...
САЩ завладяват газовия пазар и откупуват още време за Промяната“
Коментари Харесай

Кирил Петков пуска Северна Македония срещу сделка в САЩ за по-евтин газ?

САЩ превземат газовия пазар и изплащат още време за „ Промяната “
Стана всекидневно обществото да схваща действителните аргументи за воаяжите на Кирил Петков и компания по света и у нас след края на пътуванията и в множеството случаи от непознати медии. Особено когато става дума за Република Северна Македония. Въпреки че Кирил Петков и Асен Василев настойчиво отхвърлят, че имат намерение да „ пуснат “ РСМ до края на месец юни – дейностите им от встъпването им в служба до през днешния ден приказват тъкмо противоположното.

Министър-председателят Кирил Петков ще направи работно посещаване в Съединени американски щати на 9 и 10 май, заяви Правителствената осведомителна работа. Премиерът ще бъде придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

От известието обаче не излиза наяве тъкмо с кои американски чиновници ще се срещне българската делегация.

Все отново разбираме, че във фокуса на диалозите ще бъдат ограниченията за енергийна самостоятелност и сигурност на България.

Според източници на Tribune.bg, които са били в непосредствен контакт с преговорните групи на двете страни, задачата на визитата на Кирил Петков в Съединени американски щати е една – подписването на контракт с американците за доставка на газ от тяхна страна на така наречен субсидирани цени. Които съгласно специалисти в областта на енергетиката доближават до -50% от съветските. Разбира се, тези цени могат да бъдат изтъргувани единствено от държавници, които пазят националния интерес на личната си страна и умеят да водят договаряния на високо равнище.

Според информаторите ни договорката, която Кирил Петков ще подписа на паметния за българите 9-ти май, няма да има каквито и да е гаранции за дългосрочност или за резистентност на цената на доставката от Съединени американски щати. Общо взето – като в приказката за тоягата и моркова. Ако не слушаме Америка – спукана ни е „ тръбата “.

Разбира се, Кирил Петков ще се върне в България и ще разгласи този „ величествен триумф “ под фанфарите на звучните възгласи на всевъзможни умни и красиви, битуващи главно във Facebook. Така, дни наред целият български народ в Мрежата ще бъде заливан от оди на насладата за независимостта от Русия и зависимостта от Америка!

Не след дълго ще стане ясно, че както постоянно не получаваме „ безвъзмезден обяд “ - още по-малко от американците. Цената на по-евтиния газ е ясна от дълго време: Република Северна Македония!

Така – американците ще продават газ на България, неутрализирайки изцяло най-големия си зложелател в района – нещо, което е тяхна стратегическа цел от десетилетия. С тази договорка купуват имунитет и на своя човек Кирил Петков, който счита, че ще успее да изкара най-малко още няколко месеца на власт. Въпреки многократните поръчки на Слави Трифонов и Корнелия Нинова, които ни твърдят в противоположното.

Трябва да признаем на Съединени американски щати, че са майстори в намирането на решение на всеки проблем, който са намерили метод да основат. И то против възнаграждение или най-малкото в подмяна на суверенитет.

Впрочем за какво външният министър на България Теодора Генчовска, назначена от Слави Трифонов, не е в делегацията до Съединени американски щати?
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР