САЩ въведоха санкции срещу Ислямския революционен гвардейски корпус (ИРГК) известен

...
САЩ въведоха санкции срещу Ислямския революционен гвардейски корпус (ИРГК) известен
Коментари Харесай

Революционната гвардия на Иран в забранителния списък на САЩ

САЩ вкараха наказания против Ислямския революционен гвардейски корпус (ИРГК) прочут още като Революционната армия, оповестиха от Министерството на финансите на Щатите. Обяснението е, че корпуса поддържа тероризма.

Разузнаването на Съединени американски щати подозира, че Революционната армия се занимава освен с вътрешната сигурност на Иран, само че и с военни дейности в Ирак и Сирия против Ислямска страна, оповестява организация ТАСС.

ИРГК е основана през 1979 година няколко месеца след ислямската гражданска война в Иран. В редиците й са зачислени над 100 000 военни, в това число подразделения като военноморските, военновъздушните и сухопътни сили на страната. Целта й е да пази новата система от външни и вътрешни врагове и да брани революционните полезности, което и дава мандат да се изявява, когато системата е застрашена. Гвардията разполага със специфичен корпус за интервенции зад граница, наименуван "Кудс " (Ерусалим). Той е опора на радикални ислямистки групи в Ирак, на Хизбула в Ливан, Афганистан и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР