САЩ стоят зад инициативата на София за експулсиране на дипломати.

...
САЩ стоят зад инициативата на София за експулсиране на дипломати.
Коментари Харесай

Митрофанова: САЩ стоят зад гоненето на руски дипломати от България

САЩ стоят зад самодейността на София за експулсиране на дипломати. Това разгласи пред " Новости " посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова.

" Мисля, че това не е изцяло независима, несъмнено, история за София. Кой от Големия брат стои зад тези изгонвания? Това, несъмнено, са американците, които явно са сложили задачата да се изтика Русия от всички сфери на българския живот ", настоя тя. Според нея Вашингтон нямало да може да реализира тази цел, защото двете страни (Русия и България) ги свързвали връзки на духовно роднинство и общо историческо минало.

В същото време Митрофанова добави, че надали двете страни ще доближат до намаление на равнището или спиране на дипломатическите връзки. Напоследък България на няколко пъти експулсира съветски дипломати. В края на март двама чиновници на съветското посолство бяха оповестени за личност нон грата, на което Москва отговори огледално. В края на април София разгласи за личност нон грата съветски асистент на военния аташе в светлината на съмнения по адрес на Русия за гърмежи във военни хранилища в България.

По думите на съветския външен министър Сергей Лавров българските управляващи били решили да надминат Чехия с сходни изказвания, където в средата на април упрекнаха Москва за причастност към случай в склад за муниции във Врбетице през 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР