САЩ ще се стремят към справедливи търговските отношения с другите

...
САЩ ще се стремят към справедливи търговските отношения с другите
Коментари Харесай

Тръмп: Външнотърговският ни дефицит от 800 млрд. долара е абсолютно неприемлив

САЩ ще се стремят към обективни комерсиалните връзки с другите страни, съобщи през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на конференция в Белия дом след края на азиатската си обиколка, съобщи ТАСС.

"Търговските ни връзки с други страни би трябвало да бъдат обективни и взаимноизгодни. Справедливата и взаимноизгодна търговия е нещо доста значимо. Тези две думи "справедлива " и "взаимноизгодна " са поканата ни към всяка страна, която би желала да има настоятелен връзки със Съединени американски щати ", акцентира президентът.

"Тези думи са и предизвестие към страните, които мамят, нарушават разпоредбите и се занимават с икономическа експанзия, както се случваше в предишното, изключително през последните години. Затова външнотърговският ни недостиг с други страни доближава 800 милиарда д. годишно. Това е недопустимо. Възнамеряваме да пристъпим към понижаване на този недостиг допустимо най-бързо ", сподели той.

По думите на Тръмп това е било измежду задачите на обиколката му в Азиатско-тихоокеанския район, траяла близо две седмици.

На срещата на върха на АТИС (Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество) разгласих, че Съединени американски щати са подготвени да сключат двустранно комерсиално съглашение с всяка страна в района, която желае да бъде наш сътрудник, изграждащ връзки на основата на взаимна полза, уточни Тръмп.

Той напомни покупко-продажбите, подписани в Япония, Южна Корея и Китай, както и съглашението, реализирано на срещата на АТИС във Виетнам да се желаят промени в Световната комерсиална организация, добавя ДПА.

Американският държавен глава означи, че е имал прям диалог с китайския президент Си Дзинпин за комерсиалния дисбаланс сред двете страни и съобщи, че "САЩ повече няма да толерират несправедливи търговски практики, които крадат американски работни места, благосъстояние и интелектуална благосъстоятелност ".

"Дните, когато се възползваха от Съединени американски щати, свършиха ", съобщи Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР