САЩ ще предприемат "извънредни" защитни мерки за справяне с вълната

...
САЩ ще предприемат "извънредни" защитни мерки за справяне с вълната
Коментари Харесай

САЩ ще предприемат "извънредни" защитни мерки за справяне с вълната от имигранти

САЩ ще подхващат "извънредни" защитни ограничения за справяне с вълната от имигранти
Съединените щати ще подхващат "извънредни" защитни ограничения, с цел да се оправят с повишаването на броя на задържани деца на имигранти, съобщи министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, откакто второ дете от Гватемала умря в ареста.

Нилсен възнамерява да пътува по-късно тази седмица до граничния рaйон с Мексико, с цел да се запознае от близко с изискванията в станциите на граничните патрули и провеждането на медицинските прегледи. Това сподели тя в изказване, защото Конгреса и Доналд Тръмп са в задънена улица във връзка с настояването на президента за финансиране с милиарди долари на построяването на стена по границата.

"В отговор на невиждания скок на цифрата на задържани деца, аз започнах серия от изключителни защитни мерки", споделя тя в изказване след "дълбоко трогващата и сърцераздирателна" гибел на детето.

Нилсен помоли специалисти от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите да проверяват "увеличаване броя на заболели деца, пресичащи нашите граници" и да посочат какви по-нататъшни стъпки би трябвало да бъдат подхванати от граничните лечебни заведения в подготовката, се споделя в изказването.

Нилсън добави, че е помолила медицинския корпус на бреговата защита на Съединени американски щати да реши и „ да направи подобаващи рекомендации “ за медицинските стратегии на граничния надзор и е потърсила спомагателни медицински експерти от Министерството на защитата.

Комисарят по митническа и граничната отбрана на Съединени американски щати Кевин Макалийнън предизвести в сряда, че организацията не е в положение да се оправи с хилядите идващи, защото множеството уреди са били издигнати преди десетилетия за мъже, идващи сами.

"Нуждаем се от помощ от Конгреса. Нуждаем се от бюджет за медицински грижи и грижи за психологичното здраве на децата в нашите съоръжения", споделя той пред Си-би-ес нюз.

Осемгодишният Фелипе Гомес, който умря, бе измежду близо 25 000 деца имигранти, които се намират в американския арест, съгласно Макалийнън – това е максимален брой регистриран до момента.

"Това е голям поток. Това е доста по-различно от това, което сме виждали преди," споделя той, добавяйки, че началото на грипния сезон оказва спомагателен напън върху здравните служби.

През последните два месеца граничният патрул е задържал 139 817 незаконни чужденци на югозападната граница, в съпоставяне със 74 946 през същия интервал година по-рано, споделя Нилсен.

Повече от 68 500 са били "семейни единици", до момента в който съвсем 14 000 други са били деца без компаньон, споделя тя, и системата бе доведена до "точка на пречупване".

Представители на Департамента за вътрешна сигурност обявиха, че всички деца, които са арестувани от граничния патрул, ще преминат обстойни медицински прегледи, потвърждавайки уговорката, стихотворец от Макалийнън за "вторични медицински прегледи", фокусирани върху децата под 10 години. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР