САЩ санкционираха заради корупция бившия финансов министър Владислав Горанов и

...
САЩ санкционираха заради корупция бившия финансов министър Владислав Горанов и
Коментари Харесай

Защо са санкционирани българите по закона "Магнитски"?


Съединени американски щати глобиха поради корупция някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния министър на енергетиката Румен Овчаров. Под ударите на попаднаха също Иван Генов и Александър Николов, които са някогашни шефове на АЕЦ " Козлодуй " и Николай Малинов, който е водач на Движение „ Русофили за възобновление на Отечеството ".

Натискът този път бе двоен, защото глобите са координирани с Англия.

В претекстовете по глобите „ Магнитски “ се показва, че някогашният енергиен министър Румен Овчаров е взел участие неведнъж в корупционни контракти с съветски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в подмяна на контракти с закрепена цена за съветски газ и нуклеарно гориво и контракти за поддръжка на АЕЦ " Козлодуй ".

„ Овчаров е получил повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки, откогато е бил министър на енергетиката. Овчаров, Николов и Генов са координирали между тях вземането на комисиони посредством корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ " Козлодуй " към личните си бизнес ползи “, пишат от Министерството на финансите в Съединени американски щати.

„ Няма да разясня, мен уеб страницата на Съединени американски щати не ме се интересува “, съобщи Румен Овачров пред bTV.


Американското финансово министерство твърди, че като някогашни шефове на атомната централа Александър Николов Николов и Иван Генов са приели 5 милиона лв. в подкупи от задгранични лица против гаранции по договорите на АЕЦ " Козлодуй ". След като към този момент не е бил шеф, Генов е изискал 3 милиона български лв. подкупи от български предприемачи, с цел да улесни преразглеждането на договорите за АЕЦ " Козлодуй " в интерес на техните компании, показва министерството.

Иван Генов съобщи пред bTV, че научава от екипа ни, че е попаднал в листата " Магнитски "

Имате ли някакви пари в офшорни сметки ?
Не .

Нямате пари в офшорни сметки ?

Не . Казвам ви , че нищо не мога да ви кажа , от вас разбирам , просто за мен това е неуместно .

В рушвет към арбитър е упрекнат Николай Малинов от Движение „ Русофили за възобновление на Отечеството ". Това се е случило след ареста и обвиняването му в съветски шпионаж и след възбраната му да напуща България през 2019.

„ Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал " Дружба " персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли “, оповестяват от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

„ Нито съм подкупвал арбитър, нито някой ми е плащал “, съобщи Александър Малинов пред bTV.


Владислав Горанов попада под ударите на закона „ Магнитски “ по две аргументи - връзки със глобения от Съединени американски щати български олигарх и някогашен народен представител Делян Пеевски. И второ - поради манипулиране на законодателство.

„ Като министър на финансите Горанов е взел участие в корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес “, декларират от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Нанесените данъчни вреди от някогашния финансов министър се пресмятат на близо 600 милиона лв. за пет години в интерес на ползите на български олигарси. Горанов не беше открит за коментар.

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби и пет юридически лица. Четири от тях са свързани с Николай Малинов. Това са две компании и двете русофилски политически придвижвания, които управлява политикът - Интер Трейд 2021 " ЕООД, " Министерски съвет Консулт 2016 " ЕООД, национално придвижване " Русофили за възобновление на Отечеството "

Петото юридическо лице е „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД, която съгласно американските управляващи е еднолична благосъстоятелност на Владислав Горанов.

Ограниченията по закона „ Магнитски “ засягат освен правото на засегнатите да влизат в Съединени американски щати, само че и техните имуществени ползи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР