След като пътник нападна кондуктор във влака от Видин за

...
След като пътник нападна кондуктор във влака от Видин за
Коментари Харесай

След като пътник нападна кондуктор: Често ли се случва и защо няма полиция във влаковете?

След като пасажер атакува кондуктор във влака от Видин за Курило, от БДЖ споделиха, че случаите на експанзия в железниците не са чести. За последната годината има три такива случая, а непрекъснатото полицейско наличие във влаковете не е допустимо. 

„ Не е доста, само че се случва. Няма по какъв начин да предположим кой пасажер ще прояви експанзия по отношение на личен състав или други пътуващи. Прави се разбор на рисковите влакове, най-вече тези, които пътуват в тъмната част на денонощието. Те са или използвали алкохол или водят бездомнически метод на живот. В тези влакове при запас се обезпечава наличие на органите на Министерство на вътрешните работи, само че в множеството случаи наличие на Министерство на вътрешните работи няма “, сподели Тодор Тодоров, началник на отдел „ Вътрешна сигурност “ в БДЖ.

Причината за неналичието на служители на реда във влаковете е закриването на транспортната полиция. При случаи на набези би трябвало да реагира полицейският екип, ситуиран на първата възможна гара.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя 4 мин. Серия набези и грабежи в кв. „ Лагера “: Жителите патрулират в търсене на причинителя  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет

„ Персоналът е подготвен да организира беседи с проблематични пасажери. Винаги могат да бъдат арестувани, стига да има задоволително данни за осъществено закононарушение или нарушение на публичния ред. Екипите на жандармерията и на териториални полицейски посоки са ситуирани тук-там, на които могат да реагират по най-бързия метод “, обясни Тодор Тодоров.

От БДЖ упорстват за полицейско наличие във всеки трен

От БДЖ разясниха случая с нападнатия кондуктор във влака от Видин за Курило. По думите им до Враца пасажерът не е давал никакви признаци на притеснително държание. 

„ От Враца е опитал да отвори междинната врата, която е от вагона към локомотива. Началникът на влака го е помолил да си седне на мястото, при което той се е настанил вместо на мястото си във втора класа – в първа класа. Кондукторът му е направил забележка, че няма право да се вози там, откакто е закупил билет за втора класа. Когато кондукторът се отдалечава, без причина пасажерът го атакува и му нанася удари в тялото и в главата “, описа ръководителят на отдел „ Вътрешна сигурност “ в БДЖ.

Веднага е подаден сигнал на 112. На гара Своге пасажерът е открит и свален от влака. Според Тодор Тодоров евентуално става въпрос за мъж, който и преди е създавал проблеми. 

Петър Димитров споделя, че за 35 година стаж това е първият му побой във трен

„ Имам догатки за същия пасажер, който с сходно държание и физически описания, който предходната година се барикадира в купе и се наложи органите на Министерство на вътрешните работи и специфичните елементи да го отстранят от купето. Дали е същият не мога да кажа, това е персонално мое съмнение, само че дава отговор на описанието. Може да има заболяване, което не разрешава задържането му в местата за отнемане от независимост “, добави Тодоров. 

Предстои да бъде формирано досъдебно произвеждане. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР