Извънредното заседание на Народното събрание ще е предизборна кампания. Около

...
Извънредното заседание на Народното събрание ще е предизборна кампания. Около
Коментари Харесай

Стояна Георгиева: Вижда се ярко декларирано желание на Пеевски да ръководи нещата

Извънредното съвещание на Народното събрание ще е предизборна акция. Около тази теза се сплотиха журналистът Стояна Георгиева и политологът Цветанка Андреева.

На изключително съвещание от 13:00 часа Народното събрание ще изслуша служебния министър председател Димитър Главчев по отношение на осъвременяването на пенсиите от 1 юли.

Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник да се организира изключително пленарно съвещание по искане, импортирано от народни представители от ПП-ДБ.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер

„ Очаквам продължение на конфликтите и стилистиката, които наблюдавахме в сглобката “, сподели Георгиева.

„ Като изключим предмета на днешното съвещание, в днешния ден ще забележим естрада за предизборна борба. Има случаи, в които това има бездънен смисъл. Например, когато имахме случая „ Дебора “, когато се Народното събрание се събра. Всъщност тогава имаше публично значимо събитие, за което добре, че се свика Народно събрание “, съобщи Андреева.

Според Георгиева на практика няма предизборна акция.

„ Тя не е ярка и вълнуваща. Не може да увлече гласоподаватели, противоречиво е да се каже дали би убедила колебаещите се накъде да тръгнат. Хората на база други фактори взимат решения “, разяснява тя.

По думите ѝ залогът е огромен, както на всички избори:

„ Зависи какво ще е ръководството по-късно. Дотук в тази акция и поръчките за бъдещо ръководство, се вижда блестящо публично заявено предпочитание на Пеевски да управлява нещата. Лично и показателно бе по какъв начин се разви рецесията с ректорите и недоволството, че не е придвижена процедурата за разпределяне на парите за университетите. В началото имаше среща на ГЕРБ и Движение за права и свободи, на равнище заместници, с ректорите. На идната среща, когато се позволи рецесията, беше единствено Пеевски и синдикатите. Главчев единствено разгласи, че се отпускат парите.

В митинга не се включиха синдикатите, те взеха решение да изчакат дали държавното управление ще съблюдава поетите задължения

Има и прогнози за партиите и изцяло реалистично е ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат 121 депутати “, изясни Георгиева.

Андреева обаче не видя сходен сюжет, като съобщи, че сходна поръчка за нова сглобка не е имало от страна на двете партии.

Въпреки преведените средства 44 висши учебни заведения и университети няма да отворят порти

„ Няма такова нещо на декларативно равнище. Даже в противен случай споделиха, че не е задоволително да ръководят дружно. Могат да са част от проевропейско болшинство, само че не и като съставни част на един кабинет. Политическият боязън, че Пеевски може да стане министър председател, беше изговорен, и той е част от пропагандното факсимиле. Той има право на такава поръчка, политическата рецесия е да има воля да се ръководи, а страхът от власт проваля политиците и ги измества на задните места. Не е ужасно, че някой е изразил воля да ръководи. Това, че всеки един кабинет оттук нататък ще е съдружен, е ясно – центърът към който ще се образува властта явно ще е ГЕРБ “, политологът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР