САЩ са решени да нарушат комфорта на руските олигарси, чиито

...
САЩ са решени да нарушат комфорта на руските олигарси, чиито
Коментари Харесай

САЩ и руските олигарси: Ще ви вземем яхтите и самолетите


Съединени американски щати са решени да нарушат комфорта на съветските олигарси, чиито първокласни парцели и несметни благосъстояния са пръснати по целия свят. Специална работа в Ню Йорк се готви да конфискува имущества на поддръжниците на Путин.

На ще им отеснее светът, щом американското правораздаване се заеме с тях, дава обещание заместник-главният прокурор на Съединени американски щати Лиза Монако. И предизвестява, че е безсмислено те да се укриват: " Ще ви хванем и ще ви вземем яхтите, самолетите, банковите сметки. "

От началото на съветската експанзия в Украйна американското държавно управление работи с огромна неотстъпчивост против – против опитите им да перат пари и благодарение на трикове да заобикалят глобите. Министърът на правораздаването на САЩ  Мерик Гарланд съобщи:

„ Няма да щадим старания, когато би трябвало да проверяваме, арестуваме и осъждаме тези, чиито незаконни дейности разрешават на Русия да води тази неоправдана с нищо война. “

" Дръж крадеца! "

Работната група, която проверява олигарсите, се намира във финансовия квартал на Манхатън. Името на звеното е “KleptoCapture ”, което може да се преведе като " Дръж крадеца! ".
Редакцията предлага
Името на групата наподобява повече на име на компютърна игра, само че съществуването ѝ към този момент се е трансформирала в сериозен проблем за редица олигарси и политици. Общо 28 имена са в листата със наказания на Съединени американски щати - измежду тях са президентът на Русия и външният министър Сергей Лавров.

Специалното звено, което Гарланд образува в Ню Йорк през март, цели да покаже, че Съединени американски щати безкомпромисно ще наложат глобите си против тези, които поддържат войната. И това, че никой няма да е в положение да ги заобиколи посредством пране на пари или персонални контакти, изясни шефът на “KleptoCapture ” Андрю Адамс в изявлението си за NBC. " Искаме да разрушим мрежите им за въздействие, да нарушим комфорта, на който се радват олигарсите. Недвижими парцели, банкови сметки, творби на изкуството, несправедливо добитите благосъстояния от първокласния им живот - всичко това ще преследваме. "

Първият трофей е яхта

Като прокурор Адамс е разследвал съветски проведени незаконни групи. На новата си работа в Манхатън той управлява цяла армада ловци на олигарси. Екипът включва прокурори, специалисти по наказателно право и по въпросите на националната сигурност, сътрудници на ФБР и данъчни следователи. " Не може просто да отидете и да конфискувате яхтите им ", споделя Адамс. " Трябва да докажете закононарушението. "

Оперативната група задържа първия кораб на съветски олигарх през април. Това беше първокласната яхта на съветския вложител Виктор Векселберг. Милиардерът е в листата на глобените от Съединени американски щати лица от 2018 година насам. Попаднал е в него по обвинявания за данъчни измами, пране на пари и подправяне на документи за заобикаляне на глобите. “KleptoCapture ” конфискува край остров Майорка яхтата му " Танго " на стойност 90 млн. $.

Частен аероплан в Казахстан

Междувременно “KleptoCapture ” са се насочили и против различен съветски милиардер. Това е депутатът от съветската Дума Андрей Скоч. Вашингтон и Брюксел са наложили голям брой наказания против олигарха. Твърди се, че той е обвързван с проведени незаконни групировки. От “KleptoCapture ” считат да конфискуват частния аероплан на милиардера в Казахстан, чиято стойност надвишава 88 милиона евро.

Съединени американски щати, както и други страни имат право да замразяват активи на обвинени олигарси. След като това стане юридически факт, притежателите не могат да употребяват тези яхти, самолети, къщи или сметки, до момента в който глобите не бъдат анулирани или сполучливо оспорени в съда. Досега Вашингтон и техните съдружници, в това число Германия, са замразили активи на съветски олигарси на стойност от над 330 милиарда $.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР