САЩ призовават София и Скопие да разрешат отворените двустранни спорове

...
САЩ призовават София и Скопие да разрешат отворените двустранни спорове
Коментари Харесай

Ето каква е позицията на САЩ за спора между България и Северна Македония

САЩ приканват София и Скопие да разрешат отворените двустранни разногласия отвън присъединителния развой, с цел да се реализира общата цел – участие на Северна Македония в Европейски Съюз, са декларирали от пресслужбата на Държавния департамент, представени от вестник „ Вечер “.

От американското външнополитическо ведомство напомнят, че Съединени американски щати и България са мощни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, съобщи организация " Фокус ". „ Приветстваме положителната воля за договаряния. Призоваваме България и Северна Македония да решат съществуващите двустранни въпроси отвън присъединителния развой, с цел да се реализира общата цел – участие на Северна Македония в Европейски Съюз “, са декларирали от Държавния департамент пред МИА.

Съединените щати са пределно ясни в желанието си Северна Македония, която сега е претендент за участие, да влезе в идната фаза на процеса, провеждайки първата междуправителствена конференция до края на годината, отбелязва македонската медия.

„ Процесът на разширение предизвиква дълготрайния мир, непоклатимост и разцвет в целия район. Решението на Европейски Съюз да отвори присъединителните договаряния със Северна Македония и Албания през март беше положителна крачка и служеше за превъзмогване на лъжливите изказвания, че трансатлантическата общественост оставя зад себе си Балканите “, се споделя още в изказването на Държавния департамент. От департамента показват, че всяко закъснение по пътя на присъединението на тези страни към Европейски Съюз рискува да отвори въпроса за доверието към Европейски Съюз в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР