САЩ подкрепят създаване на американски бази на източния фланг на

...
САЩ подкрепят създаване на американски бази на източния фланг на
Коментари Харесай

Вашингтон иска американски бази в Източна Европа, но без постоянно разполагане на войници

САЩ поддържат основаване на американски бази на източния фланг на НАТО, само че желаят да избегнат непрекъснато разполагане на военни в тях, и избират ротационен принцип, заяви през днешния ден ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

„ Моят съвет е да се основат непрекъснати бази, само че войските в тях да не са ситуирани непрекъснато “, съобщи военачалник Марк Мили по време на чуване в комисията по въоръжените сили на Конгреса по отношение на това искане на няколко европейски страни.

„ Постига се резултат на непрекъснато разполагане, като непрестанно се вършат ротации “, изясни генералът и акцентира, че по този начин американската войска няма да има потребност да строи жилища за фамилиите, учебни заведения, военни магазини и така нататък

„ Мисля, че доста от нашите европейски съдружници, изключително балтийските страни, Полша и Румъния, нямат самообладание да бъдат основани непрекъснати бази “ за нашите американски сили, добави най-високопоставеният американски офицер. „ Те ще ги построят, ще заплащат за тях и така нататък “.

Въпросът за основаване непрекъснати американски бази в Източна Европа, стана по-неотложен след нашествието на Русия в Украйна и ще бъде обсъждан на идната среща на високо ниво на НАТО, планувана за юни, заключи военачалник Мили.

Съединени американски щати имат към 67 000 бойци, непрекъснато ситуирани в Европа, основно в Германия, във Англия и Италия. Те са разполагани за 2 или 3 години със фамилиите си в бази, ръководени от американската войска. В тях разполагат с жилища, учебни заведения, лечебни заведения и даже супермаркети, където могат да намерят американски артикули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР