САЩ не са съобщили на българските служби за заплаха за

...
САЩ не са съобщили на българските служби за заплаха за
Коментари Харесай

САЩ не са уведомили българските служби за заплахата срещу Атанас Чобанов

Съединени американски щати не са съобщили на българските служби за опасност за живота на българския публицист Атанас Чобанов . Това излиза наяве от писмен отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от Явор Божанков - народен представител от Българска социалистическа партия.

Припомняме, че основният редактор на Bird.bg Чобанов сподели предходната седмица, че консултант от посолството на Съединени американски щати в София му е съобщил, че има достоверни данни за това, че против него има опасност за физическо увреждане. Той добави, че повече информация не е получил, само че счита, че повода за заканите е готвен материал за американски лобист, който е работил за Делян Пеевски . Вчера в комисия в Народното събрание журналистът беше извикан за чуване, след което сподели, че е попитал дали българските служби имат доверието на американските си сътрудници.
" Демократична България ": Органите да обезвреждат заканите против журналиста Атанас Чобанов
Депутатите от " Демократчина България " показаха позиция за заканите против проверяващия публицист от BIRD.bg Атанас Чобанов. В декларац...
Прочети повече
От отговора на Рашков на парламентарния въпрос се оказва, че отговорът е негативен. По думите му мало инспекция в деловодните и осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи и по линия на интернационалното оперативно съдействие не са регистрирани сигнали и не са формирани преписки за закани против Атанас Чобанов

" Толкова за доверието, което имат сътрудниците ни към родните познавач. служби, които към момента са тежко пробити от хора към Борисов-Пеевски-Доган и всичко тече бетер от осведомителна организация ", разяснява отговора на Рашков депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев , който инициира чуването на журналиста в парламентарната комисия по вътрешен ред през вчерашния ден.

" За да се промени това е нужна тежка промяна и хора, хора, хора ", безапелационен е той.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР