САЩ нанесоха удар с дрон, при който беше поразен автомобил

...
САЩ нанесоха удар с дрон, при който беше поразен автомобил
Коментари Харесай

Три деца са загинали при американския удар с дрон срещу кола на ИДИЛ

САЩ нанесоха удар с дрон, при който беше изумен автомобил с атентатори самоубийци от афганистанския клон на групировката " Ислямска страна ", споделиха американски представители; афганистански чиновник съобщи, че при въздушния удар са починали три деца, съобщи Асошиейтед прес.

Американските чиновници споделиха, че в автомобила е имало експлозиви и че вследствие на удара са избухнали вторични гърмежи.

По думите им атентаторите са възнамерявали да извършат нахлуване против интернационалното летище в Кабул, където продължава евакуацията преди изтичащия на следващия ден краен период за изтеглянето на американските сили от Афганистан.

Според очевидци ударът е бил нанесен против два автомобила, паркирани в жилищна постройка покрай летището, при което са били убити и ранени няколко цивилни.

Първоначално представители на управляващите оповестиха за настрана ракетно нахлуване против постройка покрай летището, само че се оказа, че става дума за едно и също събитие.

Жена на име Дина Мохамади сподели, че в постройката живеели нейни родственици и че няколко от тях са починали, в това число деца.

 Снимка: БТА/АП

Съсед, показал се като Ахмадудин, съобщи, че е взел телата на децата след въздушния удар, предизвикал още детонации в постройката.

Американската войска сподели, че въздушният удар може да е предизвикал " спомагателни жертви ", наред с убитите бойци на " Ислямска страна ".

Говорителят на американското Централно командване Бил Ърбан съобщи, че Съединени американски щати знаят за известията за цивилни жертви и водят следствие.

 Снимка: БТА/АП

Той сподели, че при удара е била изумена непосредствена опасност за летището в Кабул, само че добави: " Бихме били надълбоко наскърбени от възможна загуба на почтен живот. "

Отделно американски чиновник съобщи, че дронът е изстрелял ракета " Хелфайър " по автомобил, намирал се на място сред две здания, откакто са били видяни хора, които товарели експлозиви в багажника.

По думите му е имало първичен гърмеж, породен от ракетата, последван от много по-силна детонация, която се допуска, че е била провокирана от забележителното количество взривни материали в автомобила.

Според Ърбан тези мощни следващи гърмежи може да са предизвикали цивилните жертви.

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР