САЩ наложиха санкции на двама мъже, свързани с руската ултранационалстическа

...
САЩ наложиха санкции на двама мъже, свързани с руската ултранационалстическа
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на двама мъже от Руското имперско движение

САЩ постановиха наказания на двама мъже, свързани с съветската ултранационалстическа организация " Руско имперско придвижване " (РИД), един от които е посещавал Съединени американски щати, с цел да се свърже с крайнодесни организации, а другият е финансирал проруските сепаратисти в Донбас, съобщи Ройтерс.

Американското министерство на финансите заяви, че вкарва наказания против Станислав Шевчук, живеещ в Европа украинец, който е бил представител на РИД и е пътувал в Съединени американски щати през 2017 година, пробвайки се да се свърже с " екстремистки " организации. Другият включен в черния лист е Александър Жучковски, руснак, употребявал основана в Русия обществена мрежа, с цел да набира средства и набира членове на РИД, която американското министерство на финансите счита за " екстремистка " организация. През 2020 година тя е била глобена от Държавния департамент поради това, че е предоставяла подготовка за терористични актове, отбелязва Ройтерс.

Жучковски е събрал над 200 млн. рубли (близо 3,5 млн. долара) от 2014 година насам за покупка на оръжие и военно съоръжение за РИД и други проруски бойци в Донбас, Източна Украйна, и е улеснявал пътувания на бойци на РИД в района, заяви американското министерство на финансите.

" Руското имперско придвижване " се е опитвало да набира и изпраща средства посредством интернационалната финансова система за да сътвори световна мрежа от употребяващи принуждение организации, които споделят екстремистки възгледи и подкопават демократичния развой ", сподели заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Брайън Нелсън и добави, че ултранационалистическата организация и нейните последователи " не престават да оказват помощ " за задълбочаване на спора в Украйна посредством набиране на средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР