САЩ наложиха санкции на бизнесмена Владимир Потанин и финансовия сектор

...
САЩ наложиха санкции на бизнесмена Владимир Потанин и финансовия сектор
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ удариха втория най-богат мъж в Русия

САЩ постановиха наказания на предприемача Владимир Потанин и финансовия бранш на страната за усилване на натиска върху Москва, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8588
От Държавния департамент прецизираха, че наказания са наложени на Потанин, който е един от най-богатите хора в Русия, неговата брачна половинка, пълнолетните му деца, и неговия капиталов холдинг " Интеррос ".

" Интеррос " има 36 % от " Норникел ", което я прави най-големия акционер в компанията. " Норникел " е един от най-големите международни производители на паладий и пречистен никел и измежду най-ценното завещание от разделянето на съветската промишленост след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през деветдесетте години.

Американското финансово министерство съобщи, че наказания са наложени също на " Росбанк " - основана в Русия комерсиална банка, за която се допуска, че 61-годишният Потанин е придобил по-рано тази година, както и на 17 дъщерни сдружения на съветската банка ВТБ.

" С тези нови наказания против съветски банки ние ще продължим изолацията на Русия от интернационалните пазари ", акцентира високопоставеният представител на министерството Брайън Нелсън.

" С днешните наказания на Съединени американски щати и подхванатите дейности от страна на интернационалните ни сътрудници ще възпрепятстваме опцията на режима на Путин да финансира своята ужасна война против Украйна ", добави той.

Споменатите банки и компании, както и съветското посолство във Вашингтон към този момент не дават отговор на запитванията на Ройтерс за коментар.

В новия лист на глобените лица и компании на Държавния департамент попадат също съветско държавно железопътно дружество, членове на държавното управление, губернаторът на Московска област и негови близки. 

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разяснява наложените нови наказания като ги разказа като ограничения против съществени лица от финансовия бранш на Русия и длъжностни лица от висок сан, осведоми организация ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР