САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток.Военните

...
САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток.Военните
Коментари Харесай

САЩ излязоха с извънредна позиция за войната в Близкия изток

САЩ излязоха с изключителна позиция за войната в Близкия изток.

Военните на Съединени американски щати се пробват да убедят Израел да се откаже от вида " брутални, градски борби “, в които американски бойци са взели участие по време на време на войната в Ирак, в опит да предотвратят " затъването на израелците в кървави борби къща по къща “, разкриха пред CNN голям брой източници, осведомени с въпроса, съобщи Факти и Българска телеграфна агенция.

Подпомагайки Израелските отбранителни сили да разработят редица разнообразни тактики за победа над ХАМАС, американските военни съветници на място в Израел се базират на уроците, научени съответно от Фалуджа през 2004 година, една от най-кръвопролитните борби във войната в Ирак.

Вместо да стартират пълномащабно сухопътно нахлуване против Ивицата Газа, което може да заплаши заложници, цивилни и в допълнение да разпали напрежението в района, американските военни съветници приканват израелците да употребяват композиция от прецизни въздушни удари и целенасочени специфични интервенции.

Подобно на ХАМАС, " Ислямска страна “ бе построила тунели в Мосул и използваше цивилните като живи щитове, а борбата за завладяването на града бе по-трудна и по-продължителна от предстоящото.

За да подкрепи предаването на това обръщение, администрацията на президента на Съединени американски щати Байдън е изпратил военачалник от морската пехота, който да поучава израелските стратези по отношение на планирането на тактическото нахлуване.

Генерал Джеймс Глин, някогашният пълководец на командването на специфичните интервенции на морските сили, има забележителен опит с градската война в Ирак, изключително във Фалуджа, където командваше войските по време на някои от най-кървавите боеве сред американските сили и бунтовниците, разясниха публични лица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР