САЩ и Русия с взаимни обвинения в провокативна реторика по

...
САЩ и Русия с взаимни обвинения в провокативна реторика по
Коментари Харесай

САЩ и Русия с взаимни обвинения на заседанието на Съвета за сигурноста на ООН

САЩ и Русия с взаимни обвинявания в провокативна изразителност по време на съвещанието на Съвета за сигурноста на Организация на обединените нации. Срещата, която Вашингтон изиска, не докара до доближаване на позициите с Москва.

Търсенето на дипломатически излаз от обстановката продължава - през днешния ден следва телефонен диалог сред първите дипломати на Русия и Съединени американски щати - Сергей Лавров и Антъни Блинкен.

Президентът Владимир Путин още веднъж е Еманюел Макрон по телефона, като двамата не изключват опцията да се видят онлайн, с цел да разясняват деескалацията на напрежение по границата с Украйна.

Темата евентуално ще бъде в дневния ред и по време на диалозите на Путин с унгарския министър председател Виктор Орбан, който идва през днешния ден в Москва.

А за Киев отпътува английският министър председател Борис Джонсън. Той ще беседва с президента Володимир Зеленски.

От Белия дом обявиха, че са подготвени за всички сюжети.

" Днес в Организацията на обединените народи представихме съветската опасност - в целия й капацитет, против суверенитета на Украйна и териториалната целокупност на страната, както и главните правила на интернационалния ред, учреден на правила. Продължаваме да считаме, че дипломацията е най-хубавият път наПред. Но защото Русия продължава да струпва военни към Украйна, ние сме подготвени - каквото и да се случи. ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР