САЩ и ЕС работят съвместно за продължителни, достатъчни и навременни

...
САЩ и ЕС работят съвместно за продължителни, достатъчни и навременни
Коментари Харесай

Байдън и Фон дер Лайен: Съвместно работим по осигуряване на природен газ

САЩ и Европейски Съюз работят взаимно за продължителни, задоволителни и навременни доставки на природен газ за Общността от разнообразни източници в целия свят. Целта е да се избегне техният дефицит при възможна експанзия на Русия в Украйна. Това се споделя в взаимно изказване на американския президент Джо Байдън и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Съединените щати и Европейски Съюз работят взаимно за непрекъснати, задоволителни и навременни доставки на природен газ за Европейски Съюз от разнообразни източници по целия свят, с цел да се избегнат шокове в доставките, в това число тези, които биха могли да бъдат резултат от по-нататъшно съветско навлизане в Украйна “, показват двамата водачи в взаимно изказване.

В документа се акцентира, че Съединени американски щати са най-големият снабдител на полутечен природен газ за Европейски Съюз.

„ Сътрудничим си с държавните управления и операторите на пазара за доставки на спомагателни размери за Европа от разнообразни източници по целия свят. В кратковременен проект втечненият газ може да даде гаранции за сигурност на доставките, като в същото време продължаваме прехода си към нулеви излъчвания “, декларират Байдън и Фон дер Лайен.

Те приканват огромните енергийни производители да се причислят към тях, тъй че да има гаранция за стабилността и положителното доставяне на енергийните пазари.

Темата ще бъде на дневен ред на енергийния съвет САЩ-ЕС на 7 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР