Съседните на България държави засилиха мерките по границите си, сочат

...
Съседните на България държави засилиха мерките по границите си, сочат
Коментари Харесай

Съседките на България затегнаха границите

Съседните на България страни ускориха ограниченията по границите си, сочат последните данни на Министерството на вътрешните работи.

Нови ограничения важат за граничните пунктове с Турция, за които нямаше ограничавания за българи до този миг. Преминаване на пунктовете на турската граница пешком е допустимо единствено на граничния пункт „ Дерекьой “ – „ Малко Търново “, възбрана за това има на „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “.

От външното министерство поучават българските жители, искащи да преминат турско-българската границата пешком, следва да се насочат към град Къркларели, откъдето да употребяват наличния градски превоз или таксита за трансфер до „ Дерекьой “.

Правителството на Гърция реши да затвори безусловно всички хотели от среднощ на 22 против 23 март и мярката ще важи за 30 дни. До момента възбрана за работа имаше единствено в сезонните хотели. Всички идващи от чужбина в Гърция се подлагат на наложителна двуседмична карантина. Рестрикции има единствено на граничния пункт „ Капитан Петко Войвода “, където могат да минават единствено лица, които отиват на работа. На другите пунктове няма ограничавания.

Сърбия от през днешния ден затвори всички граници за пътен, железопътен и речен превоз за всички жители, на територията на Сърбия могат да влизат единствено товарни камиони. Дипломат от българското консулство в Ниш през целия ден е на граничния пункт „ Калотина “, с цел да оказва подпомагане на български жители, оповестяват от външното ни министерство.

Допълнителни ограничавания предприе и Хърватия, като от нощес в границите на идващите 30 дни транспортни средства ще могат да минават директно единствено през един граничен пункт на граница с страна.

Северна Македония позволява единствено товарни коли на пунктовете „ Делчево “ – „ Станке Лисичково “ и „ Ново село “ – „ Златарево “. Пункт „ Гюешево “ остава отворен за жители.

От среднощ Словения и Австрия вкараха нови правила, които изискват всички които влизат на територията им да имат уверение за здравословно положение на немски или на британски език, издадено не по-рано от 4 дни преди този момент.

Министерството на външните работи и заяви, че осем български жители се завръщат през днешния ден от Мароко и Тенерифе през Румъния.

Остава предизвестието да не се пътува, с изключение на в краен случай.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР