Със зрелищна демонстрация по комплексно водно спасяване откриха новопостроения басейн

...
Със зрелищна демонстрация по комплексно водно спасяване откриха новопостроения басейн
Коментари Харесай

Със зрелищна демонстрация откриха новия басейн на Военноморското училище във Варна

Със зрелищна проява по сложно водно избавяне откриха новопостроения басейн на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Съоръжението е част от Център по оцеляване на море. Стойността на обекта, финансиран в огромна степен от страната, е над 3 млн. лв..

Основни функционалности на басейна са отработване на необятен набор морски избавителни интервенции, както и обезпечаване на подготовката на водолазите от Военноморски сили и силите за специфични интервенции на Българската войска. Площта на басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра.

Басейнът е екипиран с имитираща система за генериране на талази, неестествен пушек и други профилирани системи, поддържащи образованието за целогодишна процедура на експертите от формированията на Военноморски сили, Военновъздушни сили, осъществяване на курсове и образование по леководолазно дело.

На формалната гала по освещаване и прерязване на лентата участваха министър-председателят акад. Николай Денков, военният министър Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Евтим Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, кметът на Варна Благомир Коцев и редица други публични лица.

Началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров съобщи, че новият дълбоководен басейн ще се утвърди като център за отработване на интервенции по оцеляване на море.

" Направихме оптималното да създадем най-съвременното сходно оборудване в Черноморския район, извличайки опита от сътрудници и сътрудници от Румъния, Турция, Украйна. Имаме упоритост този център да се трансформира в неповторимо средище за подготовка на сили, настоящи на море от състава на въоръжените ни сили, военноморските сили, военновъздушните сили и други. Да стане неповторим център за отработване на задания на море от наши сътрудници от НАТО. Декларирам, че управлението на ВВМУ има своите проекти за развиване на плана в следваща фаза със основаване на Център за битка за живучест на кораба към комплекс ", сподели флотилен адмирал Медникаров.
Приветствие към гостите насочи и Николай Денков , който означи напредничавото развиване на университета.

" Винаги е наслаждение да пристигам във Военноморското учебно заведение, тъй като всякога виждам нови високотехнологични уреди, които вършат усещане и ме убеждават, че това е учебно заведение, което се развива по най-хубавия вероятен метод и е образец за развиване на висшето образования в България. Наред с развиването на военните качества на страната в подготовката на курсантите, Морското учебно заведение отделя доста време и старания да приготви експерти за стопанската система на Варна ", сподели министър председателят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР