Със затоплянето на времето все повече комари излизат на повърхността.

...
Със затоплянето на времето все повече комари излизат на повърхността.
Коментари Харесай

Как да намалим отока при ухапване от комар или насекомо

Със стоплянето на времето от ден на ден комари излизат на повърхността. Летните вечери са приятни за разходка, само че са добра опция да попаднете в обсега им. Знаем какъв брой е неприятно ухапването от комар и по какъв начин се раздразнява кожата и сърби. Разбира се, можете да се справите с разнообразни кремове и смазки, само че те имат временен резултат върху ухапването. Някои от тези смазки също не са подобаващи за деца, което ги прави на процедура неизползваеми. В идващите редове ще научите за естествени средства, с които ще облекчите сърбежа, само че и ще намалите отока и ще ускорите заздравяването.

Мед

Медът има хидратиращ резултат, само че е и антисептик. Това значи, че ще понижи болката, подуването и сърбежа. Поставете малко мед върху кожата и го оставете да подейства за няколко минути. След това изплакнете и ще усетите мястото по-облекчено. 

Кора от банани

Тя се употребява доста постоянно за разкрасяване или избелване на зъбите. В момента, когато видите обаче захапване от комар и приложите обелка от банана, ще видите, че той е потребен и за това. Натъркайте пъпката с вътрешната част на обелката, оставете да подейства за няколко минути и по-късно изплакнете. Ще видите незабавно облекчението. 

Алое вера

Растението е известно с успокояващото си деяние в разнообразни аспекти. Много постоянно се употребява за лечение на изгаряния от слънце. Може да подейства и за ухапването от комар, като авансово изстудите и тогава нанесете за няколко минути. Сърбежът и зачервяването незабавно ще се успокоят. 

Лимон или лайм

Втриването на малко лимонен сок или подобен от лайм също е добра опция. Натъркайте мястото на захапване, а по-късно оставете да подейства за няколко минути. Накрая изплакнете. 

Босилек

Той е прочут като фалшификация и може да ви изненада, само че ще е потребен при ухапвания от инсекти. Стрийте на паста няколко свежи листа и по-късно я нанесете върху засегнатото място. Босилекът има противовъзпалително деяние и понижи ухапването от комара. След като го нанесете, изчакайте към 10 минути и изплакнете. Ако нямате листа от босилек, то можете да приложите и такива от мента, които също ще ви свършат чудесна работа. 

Картофи

Те оказват помощ при изгаряния, само че също по този начин са потребни и за ухапванията. Поставете късче върху мястото и изчакайте няколко минути. 

Ледени кубчета

Вземете кубче лед и разтрийте с него пъпчицата. Ледът ще замрази разпространяването на ухапването и ще усетите незабавно облекчение. Така процесът стопира и не ви нервира самото захапване. С времето ще видите какъв брой по-бързо минава и по какъв начин не ви сърби.

Торбички от чай

Чаените торбички ще ви оказват помощ сполучливо при ухапването от комар. Те работят стягащо, ще ви оказват помощ да изхвърлите токсините и по-късно ще усетите успокояващото деяние. Можете и да ги замразите, тъй че постоянно да имате подготвен компрес.

Етерично масло от чаено дърво

То отблъсква комарите и можете даже да го употребявате за предварителна защита. След захапване обаче има успокояващо деяние и ще видите какъв брой бързо мястото ще заздрави. Маслата от лавандула и мента също имат сходен резултат.

Сода и оцет

Содата има негативно ph и постоянно е пособия при пъпки. Оцетът също работи по този метод, като има успокояващо деяние. Нанесете го с памучен тампон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР