Със засилена охрана докараха в Пазарджишкия съд заподозрения за убийството

...
Със засилена охрана докараха в Пазарджишкия съд заподозрения за убийството
Коментари Харесай

Оставиха в ареста заподозрения за убийството на Ангел от Пазарджик

Със засилена защита докараха в Пазарджишкия съд обвинения за убийството на 21-годишния Ангел Здравков.

В правосъдната зала 18-годишният Никола Райчев изиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман.

Бе му наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, заяви БТВ.

Оказа, че часове преди правосъдното съвещание обвиненият за убийството ненадейно се е отказал от услугите на прочут пазарджишки юрист.

Според прокуратурата, Никола Райчев е умъртвил Ангел Здравков пред двама очевидци, след което е избягал и се е укривал.

Арестуван е на Централната гара в София. Не е направил опит да се съобщи самичък. В чат с друго лице преди убийството обвиненият се държал нападателно. Затова държавното обвиняване е изрично, че в случай че бъде освободен от ареста, Райчев може да извърши закононарушение или да се укрие.

Преди правосъдното съвещание чиновник от конвоя показа, че 18-годишният юноша изглеждал смачкан във краткотрайния арест, не се държал надменно или нападателно с охраняващите го.

Защитата на Никола Райчев изиска да му бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ домакински арест “. Пред съда Райчев съобщи, че се е предал самичък.

Според прокуратурата, Райчев е направил съзнателно убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години. Възможно е след това обвиняването да бъде променено за „ ликвидиране по изключително непосилен метод “ и да се стигне до доживотна присъда.

21-годишният Ангел Здравков беше прободен смъртоносно с нож от 18-годишния Никола Райчев на 29 септември, до момента в който се разхождал с приятелката си. Той умря от кръвозагуба. Причината за тежкото закононарушение е ревнивост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР