Със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно

...
Със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно
Коментари Харесай

КЕВР започва проверки на трите ЕРП-та за зимния сезон

Със заповед на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) доцент Иван Иванов специалисти на енергийния регулатор стартират инспекция на готовността на трите електроразпределителни сдружения за идния зимен сезон – „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, "Електроразпределение Юг " ЕАД и „ Електроразпределение Север “ АД, оповестиха от пресцентъра на енергийния регулатор.

Проверката е на съображение пълномощията на КЕВР според Закона за енергетиката и е част от одобрения график за осъществяване на планови инспекции през 2019 година по отношение на осъществяването на лицензионните отговорности на енергийните сдружения в бранш „ Електроенергетика “.

Плановите инспекции на трите електроразпределителни сдружения започват на 3.10.2109 година по одобрен график. Инспекциите включват инспекция на място на положението на оборудванията в регионите, откъдето от време на време постъпват сигнали и тъжби на консуматори за влошено качество на електрическата сила.

От сдруженията е изтънчено в период до 25.10 т.г. да дават в регулатора цялостна информация за постъпилите при тях тъжби за качеството на доставяната електрическа енергия за интервала 1.01.2018 г - 30.09.2019 година Данните би трябвало да включват разбор на подхванатите от сдруженията ограничения по тези тъжби, както и постигнатите резултати. Експертите на КЕВР ще ревизират и доколко сдруженията - лицензианти са изпълнили дадените им от регулатора наложителни инструкции по жалбите, свързани с качеството на електрическата сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР