Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова е обявена

...
Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова е обявена
Коментари Харесай

Обявиха търг за премахване на незаконни строежи в Росенец

Със заповед на регионалния шеф проф. Мария Нейкова е оповестена социална поръчка за унищожаване на противозаконни обекти в Лесопарк „ Росенец “.

Поръчката e за премахването на противозаконна " триетажна солидна постройка ", както и " преместваем обект за защита "

Държавата е подготвена да заплати най-вече 56 800 лева без Данък добавена стойност по публичната поръчка, която се финансира от бюджета на Областна администрация Бургас.

" Двете постройки, за които са планувани средствата за срутване, са към този момент с влезнали в действие заповеди на отрасловия зам.-кмет на Община Бургас ", прецизират от регионалната администрация.

Предвиденият краен период за подаване на предложения е 1 ноември, а разглеждането на постъпилите предложения е планувано за 2 ноември. Максималният период за осъществяване на дейностите от страна на спечелилия публичната поръчка е 30 дни от сключването на контракта.

Областният шеф проф. Нейкова разгласи, че се съблюдават законово откритите процедури и че след думите е пристигнал моментът на съответните дейности, на които първата стъпка е оповестяването на публичната поръчка. „ Не се конкретизирам върху съответни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната благосъстоятелност “, добави Нейкова.

Като продължение на нейните думи е и издадената заповед за определяне на противозаконни градежи върху държавна благосъстоятелност на територията на област Бургас, съобщават от регионалната администрация.

Сформирана е комисия от специалисти на Областна администрация, която към този момент обходи всички държавни парцели в парк „ Росенец “. Констатирани са нарушавания и ще се подхващат аналогични рестриктивни ограничения. Става дума за четири парцела - държавна благосъстоятелност, върху които са издигнати и ситуирани бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и уреди, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които попречват достъпа до държавните парцели.

За всички установени нарушавания Областна администрация Бургас в най-кратки периоди ще уведоми Община Бургас за предприемане на ограничения на съображение чл.195 от Закона за устройство на територията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР