Със заповед на министъра на отбраната Димитър Стоянов, над 400

...
Със заповед на министъра на отбраната Димитър Стоянов, над 400
Коментари Харесай

Министърът на отбраната изпрати 400 военни в наводнените сел...

Със заповед на министъра на защитата Димитър Стоянов, над 400 военнослужещи се включиха през вчерашния ден, 15 септември, във възобновяване на обитаемоте места, потърпевши от огромните наводнения в община Карлово. В аварийно-възстановителни действия в селата Богдан и Каравелово вземат участие 165 военнослужещи от Сухопътните войски, 100 от Командването за логистична поддръжка, както и по 50 индивида от Военновъздушните сили, Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции.

По последни данни потърпевшите къщи в село Богдан са 147, в с. Каравелово  – 132, във Войнягово – 82 и в с. Слатина – 34. Повредени и неизползваеми в четирите обитаеми места са общо 241 хладилника, 196 бойлера, 226 перални машини, 238 печки, 214 тв приемника и 10 фризера. От настаняване нуждаят 21 фамилии /6 от Каравелово, 10 от Богдан и 5 от Слатина/.

В Каравелово към момента не е възобновено водоподаването в обособени елементи на селото, екипи на ВиК не престават да работят. Дървесината, насъбрана от пороя в дворовете на хората, се събира в учебното заведение. Стопаните, които не желаят да бъдат разчистени дворовете им, резервират там струпаните дърва.

Полага се краткотраен тръбопровод в източната част на село Слатина, следва подземното оборудване да бъде тествано. Продължава да се работи по почистване на най-пострадалия от пороите регион, този на улица 12-та.

Водата в цялата община продължава да е негодна за пиянство и готвене. Здравните управляващи позволяват използването й единствено за битови потребности.

През миналото денонощие няма подадени сигнали за умрели животни. Приключи дезинфекцията в домовете на потърпевшите в Каравелово и Слатина. След упования огромен брой доброволци в почивните дни /17 и 18 септември/, през идната работна седмица експертите ще преценяват по кое време дезинфекцирането да бъде обновено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР