Със започване на предизборната кампания за парламентарните избори в България,

...
Със започване на предизборната кампания за парламентарните избори в България,
Коментари Харесай

Предизборни материали на нерегламентирани места са установени в 6 столични района

Със започване на предизборната акция за парламентарните избори в България, които ще се проведат на 4 април, т.г., започнаха инспекциите на по съблюдаване на разпоредбите за слагане на пропагандни материали, които са регламентирани в Изборния кодекс, припомнят от Столичния инспекторат.

Със заповед Заповед № СОА21-РД09-390/04.03.2021 година на кмета на Столичната община са определяни 186 местата за слагане на пропагандни материали за изборите. (Повече информация можете да видите .)
До 22 март 2021 година след инспекции е установено съществуване на сложени материали на нерегламентирани места: върху спирки на градския превоз, електрически табла и стълбове, дървета и контейнери за битов боклук и други

От Столичния инспекторат са изпратени 10 писма до районните изборни комисии за предприемане на дейности по подготвеност.

Установени до момента нарушавания са в регионите „ Оборище “, „ Овча купел “, „ Банкя “, „ Люлин “, „ Изгрев “ и „ Студентски “.
Партиите, обединенията и инициативните комитети в 7-дневен период след изборния ден са длъжни да отстранен поставените от тях пропагандни материали. При несъблюдение на задължението се постановат административни наказания па реда на член 186 ал.3 от Изборния кодекс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР