Със свое решение служебното правителството одобри днес проект на Споразумение

...
Със свое решение служебното правителството одобри днес проект на Споразумение
Коментари Харесай

Служебният кабинет одобри споразумение за партньорство с ЕК за информационна кампания за еврото

Със свое решение служебното държавното управление утвърди през днешния ден план на Споразумение за партньорство сред Европейската комисия (ЕК) и Република България за образуване на осведомителни и информационни акции за въвеждане на еврото у нас.

Инициативата е в границите на осведомителната и информационната тактика за еврото и Икономическия и паричен съюз. Министърът на финансите Росица Велкова е упълномощена да подпише съглашението за партньорство от името на страната ни, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Документът планува съгласуване на работата на българските и европейските управляващи за повишение на информираността на обществото за действието на Икономическия и паричен съюз и на еврото. Очаква се то да способства и за плавната промяна на валутата, когато приемем еврото.

Предвидените действия могат да бъдат съфинансирани посредством съглашение за безплатни средства или да бъдат изпълнени от Европейска комисия, според от съществуването на бюджетни средства. Подкрепата на Европейската комисия посредством съглашения за безплатна помощ или директно осъществяване на дейностите не би трябвало да надвишава 50 % от общите разноски, направени при осъществяване на националната тактика.

От пресслужбата на Министерски съвет изясняват, че такива съглашения са подписвани и от другите страни в границите на подготовката им за присъединение към Еврозоната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР