Със сладкиша Baba al rum френската делегация изненада гостите на

...
Със сладкиша Baba al rum френската делегация изненада гостите на
Коментари Харесай

Френски сладкиш изненада гостите на Ивайловград

Със сладкиша Baba al rum френската делегация изненада гостите на обичайния кулинарен фестивал “Наследството на Тракия ”, който се организира в Ивайловград, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.

Вкусното прелъщение, приготвено от занаятчия готвача Жан Мари, бе разграбено за минути. “Един доста обичан сладкиш във Франция, само че в действителност той идва от Полша ”, разяснява лидерът на групата Реймонд Филипяк.

За осма поредна година площад “Тракия ” се препълни с посетители и поданици на Ивайловград. Показани бяха стотици домашни гозби и питиета. За положителното въодушевление се погрижиха локални фолклорни групи, които показаха обичайни песни и традиции.

“Радвам се, че за осми следващ път организираме фестивала, като тук са събрани усетите от Арда до Егея ”, разяснява кметът Диана Овчарова.

Наградите за най-добре приготвени ястия и показани традиции бяха раздадени на публична гала нощес. На посетителите на обичайния фестивал общината подари едночасов театър “Невеста ” от Родопчани. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР