Със скандал започна втората точка в дневния ред на депутатите,

...
Със скандал започна втората точка в дневния ред на депутатите,
Коментари Харесай

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП

Със скандал стартира втората точка в дневния ред на депутатите, която е за измененията в Изборния кодекс, предадеБГНЕС.

Председателстващият съвещанието Йордан Цоневнареди да се стартира четене на отчета за промени в Изборния кодекс. Радомир Чолаков, ръководител на правната комисия, стартира да чете отчета, импортиран от Корнелия Нинова. Това провокира протестни дейности от страна на депутати от " Демократична България " и " Продължаваме промяната ".

“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада. Цонев обаче разпореди да стартират изявления по законопроекта.

“Изберете дали да извършите изявления от трибуната или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали Изборния кодексда бъде прегледан като втора точка. “Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате право да отнемате гласът на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се е приел дневният ред, от който ИК станал втора точка за разискване. “Нека да преминем към процедури, изявления и вие имате записани 50 индивида за това ”, акцентира Йордан Цонев.

Стою Стоев от Политическа партия насочи предложение към Цонев: “Вие самите да преразгледате наказването на Ананиев, тъй като, в случай че продължите по този начин, няма по какъв начин да имаме градивен разговор по отношение на Изборния кодекс. Предлагаме отсрочване на разглеждането на измененията по ИК за последващо съвещание на Народно събрание ".

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи пък предложи разискването да е през днешния ден, тъй като пет от седем партии са дали своето единодушие. “ПП вървят от зле на по-зле, дано всеки един да изложи своите причини, както е редът за работа на Народно събрание ”, посочи Карадайъ.

Асен Василев от Политическа партия пък изиска отстраняването на Карадайъ за засегнатост на 500 000 жители. “За разлика от вас аз прекарах 18 часа в Правна комисия, където се направиха безобразни промени в ИК, а вие не бяхте там ”, акцентира Василев.

Йордан Цонев сподели, че при нарушение на реда в залата и отправена публична записка един път се е наложило да в профил Ананиев и че няма съображение да анулира решението си.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР