Със скандал и искане на оставка завърши годишното общо събрание

...
Със скандал и искане на оставка завърши годишното общо събрание
Коментари Харесай

Скандал и искане на оставка в Байерн Мюнхен

Със скандал и искане на оставка приключи годишното общо заседание на Байерн Мюнхен. Две оферти на почитателите бяха отхвърлени, като едно от тях беше обвързвано със спонсорския контракт с „ Катар Еърлайнс “. Именно този договор беше мотив на неодобрение от страна на последователите в някои от последните мачове на отбора.

Представителят на почитателите Михаел От изиска да бъдат взети две решения, само че това не можа да се случи поради присъствалия дребен брой делегати. Само 790 членове на Байерн (от общо 290 000) бяха показани в залата, а за взимане на решение трябваше да има 75% представеност.

„ Можете да обжалвате в съда обстоятелството, че това предложение не можеше да бъде гласувано през днешния ден “, съобщи вицепрезидентът на Байерн Дитер Майер.

Това провокира остри реакции от страна на останалите членове, които освиркаха управата отпред с президента Херберт Хайнер. Представителите на почитателите започнаха да пеят: „ Ние сме Байерн, а не сте вие. Феновете не ви желаят “. След това болшинството от делегатите в залата стартира да скандира против президента на клуба: „ Хайнер вън! Хайнер вън! “.

Реакцията на последователите шокира почетния президент на баварците Ули Хьонес, който самичък избра Херберт Хайнер за собствен правоприемник.

„ Първо би трябвало да преспя и по-късно мога да разясня. Но това беше най-лошото събитие на Байерн, на което съм участвал “, Хьонес пред медиите.

" Нямаме и цент обвързване, притежателите сме на “Алианц Арена” и на подготвителния център. Байерн е самостоятелен. Виждате какво се случва на други места. Барселона има 1,3 милиарда евро отговорности, а финансовата обстановка в Ювентус също е шокираща. Байерн има мощен тим за интернационалната сцена и можем да се гордеем със стандарта, който сме задали. Освен редицата провокации, пандемията откри и благоприятни условия. Сигурен съм, че в случай че се придържаме към полезностите си, в последна сметка ще излезем постоянни от обстановката ", разгласи Хайнер в отчета си пред делегатите.

" Наясно сме, че сега се случват фундаментални промени във футбола. Опитваме се да предотвратим това. Никоя инвеститорска група или мултимилионер няма думата в нашия клуб. Ние ще продължим по същия път ", даде обещание изпълнителният шеф на баварците Оливер Кан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР