Със сигурност сте чували за груповите тренировки табата. Сега обаче

...
Със сигурност сте чували за груповите тренировки табата. Сега обаче
Коментари Харесай

Перфектно тяло за 4 минути – японската тренировка е това, от което се нуждаете

Със сигурност сте чували за груповите тренировки „ табата ”. Сега обаче ще ви дадем детайлности за този способ на физическо натоварване и по какъв начин да го приложите дейно вкъщи.

Японският доктор Идзуми Табата, работил с японския народен тим по бързо пързаляне с кънки, направи революционно изобретение, тъй като откри коя подготовка дава най-хубави резултати. Откритието му зарадва както професионалните спортисти, по този начин и лекарите, както и тези, които шрактикуват деен метод на живот.

„ Интервално образование “ или „ Метод на интервала Табата “ е необятно известно и практикувано по целия свят. Идеалната подготовка би трябвало освен да гори мазнини. Укрепването на мускулите, подобряването на кръвообращението и увеличението на издръжливостта на спортиста е значим миг.

Тази страхотна подготовка прави всичките ви фитнес цели постижими! За какво става въпрос? За следното:

Правете едно упражнение за 20 секунди с най-максималната активност, която можете да приложите.

Като извършения можете да употребявате общоприети клекове, лицеви опори, подобаващи са скачане на въже, извършения с гири. Можете да усложните задачата и да извършите сложно упражнение: клякане и напад, изтласкване и клек.

Почивка за 10 секунди. Възстановете дишането си през това време и продължете с повтаряне на упражнението за 20 секунди. Трябва да има 8 такива метода – по 20 секунди с отмора от 10 секунди сред тях. След 8 сета почивайте 1 минута. Това е завършването на една серия, която продължава 4 минути. Препоръчително е да се създадат 4-5 такива серии – това зависи от вашето физическо положение. Тази подготовка е доста ефикасна, задоволително е да се прави по 2-3 пъти на седмица.

Можете елементарно да упражнявате вкъщи, употребявайки тази техника. Всичко, от което се нуждаете, е хронометър и мощ на волята. Добър вид е за хората, които нямат време да отидат до фитнеса. Преди тренировката направете лека загрявка; след тренировката не пропускайте да се разтегнете.

Внимавайте с този вид подготовка, в случай че имате сърдечно-съдови или дихателни проблеми. За начинаещи и хора, които са противопоказани при съществени натоварвания, се предлага да се следи сърдечната периодичност. Оптималният пулс по време на натоварването е от 144 до 156 удара в минута до 170-180 удара в минута. Това обаче е доста самостоятелен индикатор за тези, които преди малко са почнали да спортуват.

Тази подготовка е същинска находка за тези, които желаят бързо да реализират забележими резултати! Разкажете на приятелите си за метода на доктор Табата, интензивният метод на живот е по едно и също време хубост и здраве.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР