Със сигурност индустрията, създадена от човека, все повече заглушава естествените

...
Със сигурност индустрията, създадена от човека, все повече заглушава естествените
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Как звучи океанът?

Със сигурност промишлеността, основана от индивида, от ден на ден заглушава естествените звуци и шума от водните жители.

доктор САРА МАРЛИ, зоолог: Океанът постоянно е бил спокоен. Да, имало е звук от животни. Но в този момент всичко е друго - океанът към този момент е доста по-шумен.
Един английски странник, обаче, е решил да открие най-тихото място в океана. Там, където човешките следи се губят, а звукът от мощните кораби не доближава.

Алекс Алей ще обиколи света с яхта, с цел да запише новия тон на океана.

АЛЕКС АЛЕЙ, странник: Като се замисля пет и половина хиляди души са изкачили Еверест, 561 са били в Космоса, а 78 са пътували сами към света. Това в действителност е опция, която не би трябвало да се пропуща.
Алекс Алей би трябвало да стигне до най-закътаните зони на Земята. Той ще прослушва моретата с хидрофон, а данните ще изпраща на Университета в Портсмут.

доктор РАЙЪН МОАТ, морски биолог: Той би трябвало да стигне до девствени места, да вземем за пример в Южния океан. От записите ние ще разберем дали в тази зона има звуци, провокирани от човешката активност, звук от кораби, от петролни и газови рафинерии. Но се надяваме там да открием доста китове и делфини. Наистина доста.
Досега са правени доста подводни записи. За първи път обаче, с едно пътешестване ще бъдат уловени звуците на разнообразни елементи от Световния океан.

АЛЕКС ФОРД, професор по морска биология: Това, обаче, се оказа проблем. Защото Алекс ще събере голямо количество информация. След завръщането му ние ще би трябвало да изготвим специфичен логаритъм, по който да обработим информацията.
Но пък напъните си заслужават поради уловените звуци, които в случай че бъдат разгадани вярно ще оказват помощ доста на хората в опазването на Световния океан. Вероятно те ще бъдат от изгода и за хората, които обичат да медитират, да се унасят, да се успокояват и да заспиват под звуците на това голямо количество солена вода, познато най-общо като Голямото синьо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР