Със сделката за F-16 САЩ показаха, че стимулират политическата корупция

...
Със сделката за F-16 САЩ показаха, че стимулират политическата корупция
Коментари Харесай

Румен Петков за F-16: Ще купим най-скъпите прахосмукачки

Със договорката за F-16 Съединени американски щати демонстрираха, че подтикват политическата корупция на най-високо равнище в България. Това разяснява ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция във Варна, представен от Радио „ Фокус “ – Варна. В поддръжка на изказванието си той уточни, че следствието за пласиране на паспорти на македонски жители, водено против чиновници в организацията за издаване на удостоверения за български генезис, е спряло незабавно, откакто военният министър е декларирал, че F-16 са най-хубавите самолети.

„ Македонският министър председател тогава беше заявил, че е подготвен да спомага на следствието. Това е безсрамен образец по какъв начин се подтиква политическа корупция, която на нас ни коства 2.2 милиарда лв. “, съобщи Петков.

Според него изплащането на повече от 200 млн. $ на аероплан е доста по-висока цена от тази, при която страни като Румъния, Чехия и Бахрейн са създали покупко-продажби. Той дефинира като цинизъм изказванието на външния ни министър, че е контрактувана отстъпка от 60 млн. $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР