Със самото изричане на думата шоколад веднага ни се приисква

...
Със самото изричане на думата шоколад веднага ни се приисква
Коментари Харесай

Полезен ли е черния шоколад?

Със самото изричане на думата шоколад незабавно ни се прищява да ни се намира някое и друго късче шоколад. Той незабавно разсънва вкусовите ни рецептори. Това е една от най-обичаните храни за дребни и огромни, само че постоянно откакто похапнем блокче шоколад ни обзема възприятие за виновност. Това се дължи на множеството калории, които той съдържа.

Разбира се, че има и хора, които въобще не се вълнуват от поемането на калориите от парче прекрасен шоколад.

Едновременно, в случай че се прегледа в детайли състава му, ще се означи, че с изключение на по този начин недолюбваните калории, той е цялостен с многочислени изгоди за здравето ни.

Не всички шоколади дават отговор на тази характерност, някои тъмни шоколади съдържат доста захар и мазнини.

Добър мрачен шоколад е този шоколад, който съдържа 70% и повече какао, също по този начин за един добър шоколад е аршин и по-високата му цена, дължаща се главно на високото количество на какаото.

Истинския мрачен шоколад съдържа мощни антиоксиданти, наричани теобромини, протеини, флавоноли, полифеноли.

Разбира се, че антиоксиданти се одобряват от плодовете и зеленчуците, само че малко черен първокачествен шоколад не би ни навредил по никой метод. Освен това той е в положение да ни даде малко по-добро въодушевление и ще ни накара да се усещаме по-спокойни.

Черният шоколад оказва помощ на кръвоносните съдове да се уголемяват и по този метод спомага за намаляването на кръвното налягане, обезпечава по-добър приток на кръв и надлежно сърцето работи по-добре. Също по този начин способства за намаляването на образуването на тромбоцити в кръвта, също по този начин и понижава признаците на меланхолия.

 мрачен шоколад потребен за здравето

Тъмният шоколад понижава инсулиновата устойчивост, като по този метод подкрепя клетките по-добре да употребяват инсулина в организма при човек.

Черен шоколад може да се употребява по най-различни метод - в десерти, печива, сладоледи.

Когато се ползва диета, главно за събаряне на килограми, нерядко се случва " припадък " за сладко и тъкмо този шоколад е верният избор. Парченце черен шоколад ще притъпи възприятието за апетит за сладкиши.

Шоколадът с висок % на какао е засищащ, съдържа значими детайли и минерали, като желязо, магнезий, цинк, селен и още други.

Въпреки всичките изброени позитивни качества в изгодата на този сладостен неудържим десерт, той е висококалорична храна и би трябвало да се употребява в умерени количества.

Ако обичате шоколад, можете да го консумирате в някоя от следните домашни предписания:

- чийзкейк с шоколад;

- шоколадов сладолед;

- или шоколадов шейк;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР