Със самоотбрана може да се измъкне барикадиралият се в Стара

...
Със самоотбрана може да се измъкне барикадиралият се в Стара
Коментари Харесай

Обрат! Самоотбрана спасява барикадиралия се Станко. Простреляните мълчат като риби

Със самозащита може да се измъкне барикадиралият се в Стара Загора Станко Желязков, предава „ България Днес “! Той се затвори в помещение в града на липите в сряда, откакто простреля двама мъже, само че полицията за броени часове овладя рецесията.
Двамата се оказват лихвари, които го причакват маскирани с качулки във вторник вечерта в тъмницата с палки или бухалки. Станко ги предизвестява, че ще стреля, само че те не стопират да вървят към него. Тогава той стреля против единия чужд, който инстинктивно си подвига ръката и по този начин патронът се плъзга към лакътя и раздробява костите. Вторият мъж е прострелян в корема.
„ Ще се реши какво да е обвиняването според от средствата и метода на осъществяване на закононарушението. Може то да е при превишаване на рамките на неизбежната защита. Засега по преценка на наблюдаващия прокурор производството се води за опит за ликвидиране, тъй като е стреляно с огнестрелно оръжие в жизненоважен орган “, разкри пред вестника окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. От думите му излиза наяве, че Станко може и да се измъкне от по-тежко наказване, в случай че се окаже, че е работил при самоотбрана. Това ще се потвърждава от балистичната експертиза.
Междувременно обвинявания се готвят за двамата простреляни. Те мълчат като риби за стрелбата, само че полицията знае за кой лихвар работят и по всяка възможност от болничната стая ще се озоват зад решетките. Пред криминалистите те настояват, че не знаят кой ги е прострелял и че просто са се разхождали.
Мястото, където става екшънът, е барата за пране на черги и килими, която Станко Желязков държи със сина си Радослав и където в действителност живее. Именно там Станко се барикадира в продължение на няколко часа и подвигна на крайник цялата старозагорска полиция, екипи на Специализирания отряд за битка с тероризма, психолози, подготвени кучета и други Районът е отцепен с часове, до момента в който опитни ченгета съумяват да убедят мъжа да излезе и да се съобщи. В договарянията вземат участие жена му и синът му.
От справката за съдимост лъснали старите „ подвизи “ на Желязков. Сред богатата престъпна биография на основния воин от екшъна се виждат присъда за присъединяване в незаконна група за лихварство и обвинявания за подбудителство към ликвидиране.
В края на 2011 година при акция „ Лихварите “ в Стара Загора са арестувани локален юрист, брат му, Станко Желязков и още четирима като незаконна група, печелила от покупко-продажби с парцели и противозаконна банкова активност. Бандата работи от май 2004 година до октомври 2011 година
При тараша на употребените офиси, склад, заложни къщи и жилища са конфискувани счетоводна документи, записи на заповеди, контракти за заем, договорни ипотеки. Открит е списък с документи за противозаконна банкова активност на групата за последните шест години. Дружествата, от които са отпускани заеми против висока рента, не са имали лиценз за такава активност.
Установени са над 400 клиенти на арестуваните, над 200 вписани ипотеки на парцели, които са благосъстоятелност на длъжници на групата, записи на заповеди и договорни ипотеки. С насъбраните активи групата учредява ново сдружение, което получава лиценз. По първични данни осъществената облага от групата е за над 3 млн. лв., оповестяват тогава проверяващите.
Делото е импортирано в тогавашния профилиран съд през 2015 година, а през 2018 година подсъдимите подписват съглашения. Станко се договаря за 1 година затвор на общ режим, на колкото се равнява и престоят му в ареста.
Междувременно през 2017 година Станко Желязков е упрекнат за подбудителство към ликвидиране. Според прокуратурата той желаел гибелта на 85-годишен италианец. Миланският милионер Франческо Пучини живеел с 20 години по-младата от него българка Емилия. Тя от своя страна си хванала за ухажор 29-годишния старозагорец Господин Павлов, който се оказва другар на Станко.
Когато схваща за милионера, Станко предлага на авера си да навие бабата да приспи вечно дъртия паралия. Само една от къщите му в центъра на Милано се прави оценка на 1,5 млн. евро. Преди незаконната скица да проработи, концепцията на Станко стига до криминалистите и те го арестуват.
При информация се схваща, че против тандема Желязков-Павлов има повдигнато и обвиняване за машинация в изключително огромни размери. То е, че в интервала януари 2016 година – март 2017 година двамата са измъкнали от старозагорец 110 хиляди лв. и 5500 евро.
Малко преди ареста по италианската спекулация незнайни възпламеняват барата на Станко, като унищожават сума ти килими и черги, оставени за пране. Извършителят остава незнаен.
На името на Станко Желязков са регистрирани 4 компании, една от които е заложната къща „ Експрес 2017 “, сочи инспекция в Търговския указател. „ От лихвар да станеш дебитор – елементарно се минава от единия на другия бряг “, разясняват познати на осъждания заралия. По думите им той си имал своите житейски премеждия, поради които е стигнал до такава степен.
Търси медиите
При последните му две срещи с полиция и прокуратура на Станко все му се приказва. Когато го вкарват в правосъдната зала за мярката за неотклонение по италианската спекулация, той желае да приказва пред публицисти. Охраната не му разрешава. Същото се разиграва и в сряда по време на рецесията с барикадата. За да бъде изведен от барата, крими героят упорства да даде изказване пред медиите. Ченгетата не му дават такава опция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР