Сърцето ми се къса като гледам как работниците от магистралите

...
Сърцето ми се къса като гледам как работниците от магистралите
Коментари Харесай

Иван Стамболов – Сула: Батко, къде са Партиите на протеста?

Сърцето ми се къса като виждам по какъв начин служащите от автомагистралите стачкуват с жълти жилетки - самотни, оставени на тъгата си. Не виждам до тях Мая Манолова, която лани тикаше инвалидни колички и предвождаше медицински сестри, не виждам и Отровното трио с неговите бесилки, ковчези и пернишки винкели, написа в блога си Иван Стамболов – Сула.

"Целта е да се нагнетява напрежение " - с право означи във връзка митингите служебната министърка Виолета Комитова. И то си е по този начин: що за митинг е оня, който не нагнетява напрежение! Предишните митинги, които направиха Комитова министър, релакс ли нагнетяваха? Тези най-малко към момента не са родили "партии на митинга ".

Партии на митинга. Това към този момент е формален термин. Според Уикипедия (Свободната енциклопедия) след 2020 година в България партиите на митинга са: "Има подобен народ " и съдружните му съдружници, обединяванията "Демократична България " и "Изправи се! Мутри вън! " (или както там се споделя в момента). Какво се случва с тези партии през днешния ден, когато по улиците още веднъж има митинги?

"Има подобен народ " се спаружи на половина и от дълго време към този момент не приказва за мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура, за наложително гласоподаване и за един лев партийна дотация. Сега грижите им са други: с кого да се каращисат? Тошко Йорданов рече: "Логично е да си партнираме с Демократична България и "Продължаваме смяната "! Как няма да е разумно, като Макс и Мориц (простете, че ги назовавам по този начин, само че за мен това е благ спомен от детството) им отмъкнаха гласоподавателите! Не че тъкмо тези гласоподаватели са доста сложни за отмъкване...

"Демократична България " ( "Да, БГ ", ДСБ и Зелените) тази година не паднаха на колене пред никого, най-малко не и по малкия екран, нито дебаркираха някъде на гумени лодки, само че издигнаха собствен претендент за президент и най-много за вицепрезидент, като ни увериха, че на втори тур ще поддържат Румен Радев. Разбира се, към момента упорстват да ги търсим в дясното пространство макар изказването на Атанас Атанасов, че "Демократична България " е подготвена да ръководи с Българска социалистическа партия ". "В интерес на страната ", несъмнено!

"Изправи се! Мутри вън! " (иже нарицаемые "Изправи се.БГ! Ние идваме! ") вместо да са на улицата един до друг с жълтите жилетки в битката за заслужено заплащане на труда, сега се занимават с партийно строителство. В обединението си имат дори Политическа партия "Движение на непартийните претенденти ", което е възхитително, не мислите ли? Не на всеки ярък разум може да хрумне партия на непартийните! Проблемът на Мая Манолова през днешния ден е различен. Омбудсманското ѝ сърце се свива от паника дали ще успее да влезе в идващия парламент.Опита да се присламчи към Макс и Мориц, само че те не я пожелаха. Вероятно са я взели за вуйна Грета от "Първа беля ", нали помните: "Тази тука на портрета / е положителната вуйна Грета ". Обидно...

Ами Отровното трио? Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, които в действителност съставляват партията "Ние идваме " - втората половина от името на политическия индивид "Изправи се.БГ! Ние идваме! " (Дали Хаджигенов няма някой ден да се обособи в партия "Ние ", а Бабикян в партия "Идваме "?) - са се снишили, нищо не се чува за тях, гневните им гласове не отекват по площадите. След като се отделиха от Манолова (така и не разбрах защо) в този момент отново с нея ръка за ръка ще се явяват на избори. Ех, невольо! Имат ли тези хора въобще някаква електорална стойност? Според мен вършат груба неточност че пропущат новите митинги, тъй като без съществуването на някаква нервност, тяхната известност е прекомерно проблематична.

Виж, Велислав Минеков, без никакво желание да се отхвърля от нервностите, най-изгодно от всички осребри Отровното трио. То не че да станеш министър и то навръх културата, и то тъкмо в служебно държавно управление е някакъв кой знае какъв дял, само че на Минеков му се услажда, той преди време и президент беше тръгнал да става. Интересно по какъв начин се усеща в този момент като член на държавно управление, против което се стачкува. Как се усеща, година откакто самият той протестираше против държавното управление? Вероятно по никакъв начин. Днес той е един от най-ярковатите министри на Радев паралелно с Бойко Рашков, който не стопира да приказва единствено в бъдеще време - ще направя това, ще направя това - и да роптае против нередности, които от дълго време са негова отговорност.

Партии на митинга! Казвахме ви тогава: тези хора ви баламосват. Излязохме прави. Дано другия път ни послушате. Дано си вземете поука. А каква е поуката? Ето я:

ПОУКА: Ако някой посегне на справедливостта, в случай че ви ощетят дотам, че краката сами да ви изкарат на улицата за ядосан митинг и в случай че в този момент до себе си зърнете политик или различен някакъв обществен държавник, протестиращ по-шумно дори и от самите вас, да знаете, че е неоткровен и задачите му са напълно други. Той желае да седне на софра, на която няма място за вас. Но вие това го знаете доста добре. Не разбирам единствено за какво всякога номерът минава. Да не би пък и вие да не сте напълно откровени? Да не би да се надявате, че този път, като в никакъв случай, трапезата ще се окаже задоволително огромна?
И още една поука: Картаген, с всичките му неискрени митинги и тарикатски трапези, би трябвало да бъде опустошен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР