Сърцето е онази част от нас, която ни кара да

...
Сърцето е онази част от нас, която ни кара да
Коментари Харесай

11 факта за любовта, които имат научно обяснение

Сърцето е онази част от нас, която ни кара да се отворим за другия, да приемем риска да се изложим на неговото въздействие, да се понесем на крилете на страстта, да дадем опция да срещнем любовта във всичките й форми.

Но когато става въпрос за любовни взаимоотношения, постоянно мозъкът е лидерът на нашите дейности, даже и да не го осъзнаваме. Нищо, че приказваме какъв брой обичаме някого с цялото си сърце. Всъщност го обичаме с мозъка си.

Тази комплицирана и загадъчна машина в тялото ни през множеството време е същинското място, в което се обработва цяла поредност от информация, определяща нашите страсти, чувства и избори в любовта.

И това не е всичко. Предлагаме ви 11 любопитни обстоятелството за любовта, за които е „ отговорен “ мозъкът и които имат научно пояснение. С някои незабавно ще се съгласите, а други може съществено да ви изненадат.

1. Прилика с родителите

Изследване, извършено от Royal Society of London, в което са били включени фамилии с биологични и осиновени деца, демонстрира, че мозъкът ни кара да се усещаме привлечени от хора, които имат физически черти, сходни на тези, които имат членовете на нашето семейство.

По-точно: синовете са склонни да търсят детайли от физическия външен тип на майката в своя сътрудник в живота, а дъщерите вършат същото, като мислят (несъзнателно) за фигурата на бащата.

Това обаче се оказва правилно единствено в случай че сте израснали в фамилна среда, характеризираща се с „ позитивна прочувствена атмосфера “, изключително във връзка с дамите.

2. Красив загар

Притежаването на здравословни привички и хубав загар са два детайла, които мозъкът превежда като опция за намиране на качествени гени в другия.

Ето къде се крие тайната на привличането!

Снимка:  Shutterstock

3. Усмивка

Усмивката може да бъде определящ фактор, когато се пробвате да разберете пред кого стоите.

А повода е, че мозъкът ни в действителност е в положение да проучва всички мускулни придвижвания, които се случват, когато човек се усмихва. И надлежно да оцени главното обръщение – дали това е покана за другарство или има прикрита експанзия.

Съветът на учените е да се стремите постоянно да видите какво има зад усмивката.

4. Симетрия

При избора на сътрудник човешкият мозък прави оценка физическия образ, само че не по метода, по който допускате или вярвате. Или най-малко освен по това.

За човек е надалеч по-важна позитивната преценка, която се базира на верните телесни пропорции и симетричност. Те са знак за положително здраве, което може да се пояснява и безпроблемно поколение.

5. Едни и същи изрази

Хората са инстинктивно привлечени от тези с сходен речник, защото употребяват едни и същи изрази при говорене.

Това е по този начин, тъй като мозъкът избира обстановки, които не основават стрес и не са причина за спор.

6. По-пищна фигура

Ако дамата има по-пищна фигура, даже и с малко повече килограми, тя незабавно се трансформира в притегателна мощ за мъжа, който има намерение да сътвори семейство.

Причините са свързани с инстинкт, който ни кара да възприемаме като здрави хората, които не са прекомерно слаби. Особено във връзка с дамите, чийто по-пищен ханш се приема като знак, че са годни да основат крепко поколение.

7. Музика

Друго изследване търси връзки сред музиката и любовта.

Така учените стигат до извода, че когато дамата слуша музика и в това време гледа мъж, мелодията прави чертите на лицето й по-обаятелни в очите на мъжа.

8. Модни трендове

Причината, заради която, изключително когато сме млади, сме очаровани от стереотипни модели за хубост, които се трансформират съгласно модата, се дължи на неналичието на опит на нашия мозък.

В тази възраст той разпознава като прелестно това, което масата признава за естетически мечтано.

Снимка: Shutterstock

9. Целувка

Когато двама души се целуват, клетъчните рецептори в устите им проучват и изпращат генетична информация към мозъка.

И в случай че мозъкът открие добра степен на генетична съгласуемост, тогава той връща сигнал, който задейства производството на окситоцин и серотонин - два доста значими хормона в любовта.

Производството на хормони също се трансформира според от колегата. С някои хора може би сте забелязали, че изпитвате странното чувство за сигурност, до момента в който за други, още преди да са споделили и дума, знаете, че това просто не е персона, подобаваща за вас. Това в огромна степен спомага и за предотвратяването на възможни спорове.

10. Докосване

Стигаме и до физическия контакт. В този случай мозъкът открива степента на наслада единствено от едно допиране, базирайки се на привързаността, която съществува сред двама души.

Когато това се случи в двойка, където има обич, възприятието на наслаждение, което получаваме, се усилва неведнъж.

11. Грешки

Но за какво тогава мозъкът ни от време на време прави неточности и ни кара да избираме неверните хора?

Някои учени настояват, че това въобще не е инцидентно и не може да се регистрира като неточност на мозъка. Той съзнателно ни принуждава да вършим тези неточности, тъй като счита, че нямаме задоволително опит.

С две думи – посредством грешките в любовта, мозъкът ни оказва помощ да растем и да имаме вяра в себе си.

По материали от Curioctopus / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР