Сардж е красива немска овчарка с голямо сърце и грижовен

...
Сардж е красива немска овчарка с голямо сърце и грижовен
Коментари Харесай

Сардж – добрата немска овчарка, която се грижи за осиротели еленчета

Сардж е красива немска овчарка с огромно сърце и грижлив темперамент.

Живе във плантация в Охайо. Стопанката му Черил Стивън има навика да избавя животни и да им оказва всестранна помощ и поддръжка.

Но той не всеки път е бил толкоз нежен; когато растял, Сардж можел да бъде много раздразним и не всеки път проявявал огромно самообладание към своите братя и сестри.

От детството си тази немска овчарка е известна със своя избухлив манталитет и обич към пакостите.

Сардж и еленчетата – обич вечно

Поведението му се трансформирало до неразбираемост преди години, когато Чеерил докарала вкъщи дребна кошута. Хлапето изгубило майка си рано и останало изцяло единствено, а Серж показал цялостен интерес.

В душата на кучето се събудили наставнически инстинкти и то поело грижите за бебето. Овчарката близнала животното, стоплила го с топлината си, пазил я. Бил и телохранител, и детегледачка на Бъкуит.

Тогава кучето ненадейно разкрило същинското си предопределение в живота – да се грижи за осиротели еленчета.

Когато Сардж се изправил паралелно до Бъкуит, той се разтопил. И незабавно схванал, че би трябвало да се грижи и да пази дребната кошута.

Когато Бъкуит се хранела, Сардж бил до нея. Когато Бъкуит дремвала, Сардж бил до нея. Доакто Бъкуит работела върху възстановяване на салдото си при вървене, немската овчарка била там, с цел да подсигурява сигурността. Всяка неуверена крачка Сардж съпровождал с обезпокоителен, само че горделив взор.

Малката кошута се скитала из двора и изследвала природата, а Сардж се грижел да не се скита прекомерно надалеч и да не се изложи на заплаха.

Всеки път, когато Сардж усетел, че кошутата се скита някъде, той просто прибирал Бъкуит на безвредно място.

В последна сметка Бъкуит пораснала и станала задоволително мощна, с цел да оцелее сама и била пусната назад в дивата природа.

И макар че Бъкуит го напуснала, работата на Сардж едвам започвала.

Мисията продължава

Новината за удивителното възобновяване на Бъкуит  бързо се популяризирала и той скоро почнал да се грижи за ново малко еленче. А след това за още едно. И още едно.

Благодарение на Бъкуит в този момент постоянно се обръщат към Стивън и Сардж за рехабилитация на ранени или изоставени еленчета и кошути.

Сардж станал най-популярният другар на елена. Той обича всяко малко еленче, което идва в дома му.

Всеки път, когато му бъде показано ново сърне, той свети от благополучие и се отнася към всички с обич и грижа.

В изявление стопанката Черил Стивън разкрива, че когато дойде ново еленче, Сардж неотложно го подушва, с цел да дефинира дали е крепко, болно или засегнато.

За страдание, не всички еленчета и кошути оцеляват макар напъните на Сардж и Стивън.

Всеки път, когато елен умира, сърцето на Сардж се къса и той скърби надълбоко за изгубената душа.

Но макар обстоятелството, че страда мощно, когато губи едно от бебетата си, той в никакъв случай не се отхвърля от задачата си.

Кучето посреща всяко ново еленче със същата обич и възторг като предходното и постоянно се радва да помогне на красивите и привързани дребни същества, които попадат под неговите грижи.

Той доста обича децата си и възприятието е взаимно.

„ Еленчетата са привлечени от Сардж и се усещат в сигурност в негово наличие “, споделя Стивън.

Бъкуит донесла нова цел в живота на Сарджи той я прегърнал с цялото си сърце.

Благодарение на него дребните бозайници получават нов късмет за живот и се усещат сигурни и обичани, изучавайки своето място в света.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР