Сърдечно-съдовите заболявания са най-честата причина за смърт и инвалидност у

...
Сърдечно-съдовите заболявания са най-честата причина за смърт и инвалидност у
Коментари Харесай

Как да се предпазим от сърдечно-съдови заболявания?


Сърдечно-съдовите болести са най-честата причина за гибел и неработоспособност у нас и по света. Въпреки това 80% от преждевременните сърдечни удари могат да бъдат предотвратени благодарение на разнообразни медикаменти от аптеката.

Основната причина е нарушаване на липидния метаболизъм, което води до атеросклероза. Тя се характеризира с образуването на плаки, които стесняват лумена на кръвоносните съдове. Нарушаването на целостта на атеросклеротичната плака в коронарните съдове води до тромбоза, прекъсване на коронарния кръвоток и вследствие на това – до изострен миокарден инфаркт.

Специалистите от онлайн аптека поучават да се пазите от тютюнопушене, корист с алкохол, артериална хипертония, затлъстяване, захарен диабет, липса на физическа интензивност и прочувствен стрес. По този метод ще помогнете на вашия организъм да действа по-добре.
Предпоставки за сърдечно-съдови болести
Наличието на външни отрицателни привички води освен до сърдечно-съдови болести, само че и до формиране на други нездравословни положения. Това, с което човек се сблъсква всекидневно, непосредствено провокира вътрешни разстройства, които се образуват под въздействие на външни фактори:

стрес – несъразмерната възбуденост и продължителните прочувствени прекарвания въздействат неподходящо на сърцето, вените и артериите. Лошият сън също може да докара до разнообразни здравословни проблеми. Ако имате такива проблеми, е хубаво да се консултирате със специалист;

неприятни привички – тютюнопушенето и потреблението на алкохол са пагубни за актуалното човечество. Прекомерната консумация на питиета, съдържащи етанол, може да предизвика заболяване даже при много здрави мъже и дами. Хората с разнообразни хронични патологии са изложени на по-голям риск. В аптеките се оферират разнообразни артикули, подобаващи за предварителна защита или лечение;

погрешно хранене – ритъмът на живот на актуалния човек оказва пагубно въздействие върху организма, където бързите храни, трансгенните мазнини, полуфабрикатите са главната храна, която се консумира;

хиподинамия – понижената физическа интензивност или нейното цялостно неявяване предизвика закъснение на метаболитните процеси, понижаване на вътрешната консумация на сила, покачва на холестерола в кръвта и образуването на плаки.

Колкото по-рано се погрижите за сърдечно-съдовата си система, толкоз по-лесно ще съумеете да се преборите със болесттите, които я заплашват. Може да включите в хранителния си режим и разнообразни препарати, закупени от аптека, които работят превантивно.
Профилактика на сърдечно-съдови болести
Рационалната профилактика е постоянно комплицирана, съгласно аптеките. Тя би трябвало да включва здравословен и деен метод на живот, упражняване на спорт и придвижване, банкет на хранителни добавки, богати на витамини и минерали, битката със напрежението, отхвърлянето на неприятните привички, постоянните медицински прегледи. Всички тези ограничения могат да бъдат отнесени към ограниченията за първична предварителна защита, които се подхващат, когато рискът от сърдечно-съдови болести е невисок. При съществуване на ясно изразени предразполагащи фактори е належащо да се употребяват способи за вторична предварителна защита. Сред тях са загуба на тегло, нормализиране на равнищата на холестерола и кръвната захар, намаление на кръвното налягане, банкет на препарати за разреждане на кръвта, които можете да откриете в аптеката.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР