Сърбия защити олимпийската си титла във водната за мъже след

...
Сърбия защити олимпийската си титла във водната за мъже след
Коментари Харесай

Сърбия защити олимпийската си титла във водната топка за мъже

Сърбия отбрани олимпийската си купа във водната за мъже след победа на финала над Гърция с 13:10. По-опитният отбор на Сърбия доминираше в по-голямата част от мача и съумя да завоюва златото в последния край на Олимпиадата в Токио.

Сърбите поведоха с три гола след първата четвърт, само че във втората гръцкият отбор съумя да навакса и на полувремето губеше единствено с един гол.

Двубоят продължи да бъде равносилен и в третата част, само че няколко основни спасявания на сръбския вратар Бранислав Митрович резервираха преднината на Сърбия.
В началото на последната четвърт Гърция изравни за 10:10, само че до края сърбите вкараха три безответни гола посредством Пърлайнович, Яксич и Мандич и победиха с купата.
Трима играчи на първенците приключиха с по три гола - Душан Мандич, Никола Яксич и Андрия Пърлайнович. По две попадения прибавиха Душко Пиетлович и капитанът Филип Филипович.

За гърците, които за първи път участваха на олимпийски край в мъжката водна топка, по два гола вкараха Димитриос Скумпакис, Йоанис Фунтулис и Ангелос Влахопулос.
За Сърбия златото е трето на Олимпиадата в Токио, с което страната изпревари България в крайното класиране по медали. Сърбите са 28-и, а България приключи на 30-о място.
В мача за бронзовите медали във водната топка (мъже) по-рано през днешния ден Унгария победи Испания с 9:5.
Съставът на Хърватия приключи на пето място след победа над Съединени американски щати с 14:11, а в разногласието за 7-8-о място Италия надигра Черна гора с 18:17.

извънредно класиране водна топка, мъже:
1. Сърбия
2. Гърция
3. Унгария

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР