Сърбия трябва да реши на чия страна иска да бъде,

...
Сърбия трябва да реши на чия страна иска да бъде,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен тропна с крак на Сърбия, какво поиска

" Сърбия би трябвало да реши на чия страна желае да бъде ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за австрийските вестници " Винер цайтунг " и " Клайне цайтунг ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние желаеме Сърбия да е с нас, само че за това са ни нужни ясни доказателства, че тази страна споделя нашите полезности, да вземем за пример върховенството на закона и демокрацията, както и че отхвърля съветското навлизане ", заяви Урсула фон дер Лайен в изявлението.

Тя акцентира, че външнополитическата ориентировка на претендентите е доста значима.

" Разбира се, чакаме всички да дърпат една и съща страна на въжето ", акцентира ръководителят на Европейска комисия.

Попитана за напредъка на Западните Балкани в евроинтеграцията и какво може да се предложи на тези страни, тя уточни, че съвсем всички страни от Западните Балкани са на европейския път по-далеч от Украйна.

" Надявам се, че ще намерим решение, че дефинитивно ще можем да осъществим нашето заричане и ще стартираме присъединителни договаряния. Босна и Херцеговина, да вземем за пример, може незабавно да стартира присъединителни договаряния, когато извърши 14-те съществени точки. Има доста прогрес и това би трябвало да бъде прието ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.

На въпрос какъв брой време ще отнеме, до момента в който Украйна стане членка на Европейски Съюз, фон дер Лайен сподели, че присъединителният развой е обвързван с напредъка.

В ръцете на претендентите е какъв брой бързо се движат в процедурата, сподели тя, акцентирайки, че Словакия и Турция са получили статут на претендент през 1999 година, като Словакия е изпълнила всичко, с цел да вкара нужните промени и пет години по-късно е станала членка на Европейски Съюз, а Турция през днешния ден е по-отдалечена от участие, в сравнение с когато и да било.

Фон дер Лайен съобщи, че е останала с усещане, че украинските управляващи са високо стимулирани и жителите са обединени към желанието да се причислят към Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР