Сърбия ще вземе евентуални решения за антируски санкции, изхождайки от

...
Сърбия ще вземе евентуални решения за антируски санкции, изхождайки от
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще вземе евентуални решения за санкции против Русия, изхождайки от своите интереси

Сърбия ще вземе възможни решения за антируски наказания, изхождайки от националните си ползи, съобщи през днешния ден пред публицисти сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. на ревюто за военна техника " Щит 2022 " на летище Батайница край Белград, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4818
Що се отнася до въвеждане на наказания, ще кажа повече по въпроса на 6 май, само че всичко, което мога да оповестя към този момент, е, че Сърбия е приела своите изводи на съвещанието на Съвета за национална сигурност на страната. Нашата политика би трябвало да бъде политика за развиването и напредъка на Сърбия, политика, която във всеки миг гледа основно на това, което е в полза на нашата страна. Както Кисинджър е споделил - няма другарство в интернационалната политика, коeто продължава постоянно, има единствено ползи. Ние имаме своите ползи и в сходство с това ще вършим всичко, което е належащо, сподели Вучич. 

Същевременно Вучич окачестви спора в Украйна не като районен, а като интернационален. 

Става въпрос за интернационален спор. Това не е стеснен или районен спор, това е интернационален спор. Има стопански интернационален спор, има политически спор, съобщи Вучич.

Сръбският президент сподели още, че Сърбия води договаряния с Франция и Англия за пазаруването на 12 изтребители " Рафал " и 12 до 14 " Тайфун ". 

От доста време водим договаряния за пазаруването на 12 изтребителя " Рафал " и имаме вяра, че до края на годината или най-късно до началото на идната ще бъдем подготвени да се договорим за пазаруването им. Водим договаряния и с Англия за пазаруването на 12 до 14 самолети " Тайфун ", уточни сръбският президент. 

Той сподели още, че сега на процедура няма никакъв разговор сред Белград и Прищина, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Много скептично съм надъхан по въпроса за Косово, сега не съществува разговорът, който постоянно съм подкрепял, уточни Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР