Сърбия няма да затвори въздушното си пространство за самолети на

...
Сърбия няма да затвори въздушното си пространство за самолети на
Коментари Харесай

Самолети на Беларус ще продължат да летят над Сърбия

Сърбия няма да затвори въздушното си пространство за самолети на , защото не е член на Европейския съюз (ЕС), съобщи ръководителят на Националното заседание (парламента) на Сърбия Ивица Дачич, написа БГНЕС. " Не мисля. Доколкото знам, Сърбия не е взела такова решение, тъй като не сме член на Европейския съюз ", сподели Дачич, отговаряйки на въпрос дали Сърбия ще затвори небето си за беларуските въздушни превозвачи откакто такова решение беше взето от Брюксел по отношение на случая с Ryanair.
В петък беше оповестен декрет на Европейски Съюз, съгласно който на беларуските въздушни превозвачи е неразрешено да употребяват въздушното пространство и летищата на Европейски Съюз от 5 юни. Забраната не се отнася за филантропични полети, както и за спешни кацания. От Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) приканиха да се прави разграничаване сред политиката и авиационната сигурност след случая с Ryanair. „ Забраната европейските самолети да употребяват въздушното пространство на Беларус е политизация на авиационната сигурност ”, означи основният изпълнителен шеф на IATA Уили Уолш.
 Има утвърждение за възбрана на европолети във въздушното пространство на Беларус Има утвърждение за възбрана на европолети във въздушното пространство на Беларус
Посланиците на Европейски Съюз утвърдиха решение за възбрана на полети на европейски авиолинии над въздушното пространство на Беларус. Решението трябв...
Европейският съюз даде статут на претенденти за присъединение към общността на Албания, Северна Македония, Сърбия и Черна гора. Преговорите за присъединението на Сърбия към Европейски Съюз започнаха през януари 2014 година Европейската комисия неведнъж е заявявала, че нов стадий от разширението на Европейски Съюз може да настъпи не по-рано от 2025 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР