Сърбия няма да позволи убийства и гонения на сърби в

...
Сърбия няма да позволи убийства и гонения на сърби в
Коментари Харесай

Вучич стяга армията заради очаквани убийства на сърби в Косово

Сърбия няма да разреши убийства и гонения на сърби в Косово и Метохия като тези по време на антисръбските погроми през 2008 година Това съобщи президентът Александър Вучич след изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, свикано по отношение на изострянето на обстановката, оповестява ТАСС.

Той уточни, че поради обтягането на напрежението в Косово Белград е подхванал избрани ограничения във връзка с сръбските въоръжени сили. Те обаче са строго секретни и няма да бъдат оповестявани.

Вучич съобщи, че от 9000 притежатели на коли в Косово единствено трима са се съгласили със. В тази връзка Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и Италия предадоха на Сърбия документ, съдържащ в съгласие с Европейски Съюз изказване, че " Прищина има законно право " на лични регистрационни номера на колите.

Това е цялостна неистина , безапелационен бе сръбският водач.
 Русия уточни Косово като основна опасност за сигурността на Балканите
Русия уточни Косово като основна опасност за сигурността на Балканите

Той още веднъж повдигна въпроса за регистрационните табели

Вучич изчете всички клаузи от споразуменията сред Белград и Прищина по отношение на регистрационните номера на колите и още веднъж напомни, че не е имало съглашение за подмяна на сръбските номера с косовски.

" Но на тях не им пука. Мислят си, че могат да си разрешат тази независимост. И го вършат " , възмути се той.

Сръбският президент напомни и че според всички интернационалните документи Прищина няма право да основава войска.
 Сръбски медии виждат закани от Косово за спор със Сърбия
Сръбски медии виждат закани от Косово за спор със Сърбия

Албин Курти: Косово е народна власт, Сърбия не е, всеки, който граничи с автокрация, е в заплаха

По-рано сърбите в Косово и Метохия обявиха, че ще окажат мирна, демократична опозиция на Прищина, в случай че косовските албанци стартират да конфискуват колите им със сръбски номера . Лидерът на сърбите от Косово и Метохия Горан Ракич съобщи, че в случай че Прищина извърши заканите си, сърбите ще блокират всички входове и изходи на Косово.

По-рано министър председателят на непризнатото Косово Албин Курти съобщи, че процесът на замяна на сръбските документи и регистрационните номера на транспортните средства ще би трябвало да завърши до 31 октомври, макар настояванията на страните от " Петорката " за за сръбски регистрационни номер а в Косово и Метохия с 10 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР