Сър Хопкинс, веднъж казахте, че колкото повече опитвате от живота,

...
Сър Хопкинс, веднъж казахте, че колкото повече опитвате от живота,
Коментари Харесай

Животът ми е, какъвто го мечтаех: Антъни Хопкинс

Сър Хопкинс, един път казахте, че колкото повече пробвате от живота, толкоз повече той наподобява като сън. Има ли избран миг от живота ви, в който сте изгубвали визия за действителността?

По-голямата част от последните 30 години е такава. Резултат и демонстрация на неща, за които съм мечтал като дете и съм желал като младеж и млад мъж. Осъзнах това преди към 30 години. Помислих си: " Това не е действително. Нещата се случиха по този начин, както чаках, както си представях ". През целия ми живот е било по този начин и съм учуден от силата, която всички ние имаме. Изумен съм, че сътворяваме живота си, до момента в който го живеем.

Мислите ли, че актьорите и режисьорите имат по-силен вътрешен свят? Хората постоянно споделят, че актьорите са по-емоционални, по-чувствителни...

Ами, аз постоянно съм бил мнителен към думата " изкуство ", когато става въпрос за актьорството. Винаги съм предпочитал да бъда земен човек, който не има вяра на високопарните изявления за актьорството, тъй че съм податлив към това да бъда малко по-циничен. Но допускам, че то въпреки всичко също е тип креативен развой. Актьорството е креативен развой, тъкмо като режисирането и музиката.

Мисля, че изобретателните хора - като и аз считам себе си за подобен, само че това не значи, че наложително би трябвало да си артист, музикант, или художник - само че мисля, че в случай че специалността ти е изобретателна, в действителност имаш остър нюх. Но това не те прави специфичен.

Много артисти несъмнено се държат, като че ли са специфични...

Трябва да бъдем деликатни с това, тъй като когато стартираме да имаме вяра, че сме специфични хора и дишаме по-специален въздух, значи сме изпаднали в огромна неволя. Това е пътят към лудостта. А доста хора във филмовите студиа са такива. Те са уверени, че са специфични. Мисля, че актьорите са благословени, или пък прокълнати - с този леко повишен нюх, който би трябвало да показват. Това е всичко. Това не значи, че си по-добър или по-висш от някого, а просто, че по този начин работят мозъците ни.

Има ли някои режисьори от предишното, които в действителност са ви въодушевили?

Има много - и всеки един от тях има необикновен метод на работа. Работил съм с Оливър Стоун, Спилбърг и с доста други. С някои от най-хубавите - по тази причина споделям, че съм късметлия. Когато дирижирам, се пробвам да последвам собствен личен жанр. Естествено е да си повлиян от някого. Оливър Стоун е превъзходен режисьор и съм виждал доста филми през годините, само че се пробвам да сътворявам със личното си въображение. Искам да нарушавам всички правила и да направя друг филм, единствено тъй като това ми доставя наслаждение.

Актьорството оказва помощ ли ви да се чувствате млад?

Да. Млад съм! Да твориш и да поддържаш мозъка си ангажиран е доста рационално, тъй като в случай че не правиш това, започваш постепенно да умираш от вътрешната страна. Въпреки че от време на време се усещам изтощен и мисля, че би трябвало да се откажа, не желая още да се пенсионирам. Не, това ми харесва и считам, че в случай че нещо ти харесва, би трябвало да продължаваш да го правиш до деня, в който просто не можеш повече. И по този начин и мисля да постъпя.

Все още ли сте разпален по актьорството?

Мисля, че бях малко захласнат от него, само че към този момент не съм. Харесва ми да играя, само че евентуално в този момент ми харесва още повече, тъй като е по-лесно. Не мога да работя в театъра, тъй като това е прекомерно съществено за мен. Това е като да ме слагат в затвор. Възхищавам се на хората, които могат да го вършат, само че аз не съм от тях. По-скоро бих живял живота си и в това време бих поемал някоя и друга роля.

Как наподобява животът ви в последно време?

Свиря на пиано и това е моята обич. Чета, рисувам и композирам музика, тъй че имам много креативен живот. Това не е тъй като съм луд на тематика креативност. Харесва ми да рисувам. Не знам дали съм добър в това, само че го върша. Рисувам доста бързо. Използвам акрилни бои и наподобява ми се получава. Животът ми харесва. Така че актьорството е нещо като добавка към всичко това.

Изглежда сте в естетика със себе си...

Иска ми се, когато бях по-млад, да знаех това, което знам през днешния ден - да съм се чувствал, както се усещам в този момент, да съм постигнал един тип покой със себе си. Защото когато си по-млад, си доста по-напрегнат и всичко ти се коства доста по-важно, в сравнение с в действителност е. А в този момент виждам обратно и си мисля: " За какво беше всичко това? ". Нищо не е толкоз значимо, просто си живейте живота, тъй като сме тук за доста малко време.

Тоест ви е прелестно да остарявате?

Да. Поддържам добра форма. Гледам се в огледалото и виждам бръчките, само че не ми пука. Това е прекрасен интервал от живота ми. Не знам за какво е по този начин, само че е по този начин. Това да си смъртен е велико избавление, тъй като те измъква от всичко и това прави живота прекрасен, разбирате ли? Четете Карл Юнг. Смъртта прави живота ни по-богат, тъй като с нея свършва всичко. Никой от нас не знае къде отива и това му е хубавото.

Постигнал ли сте всичко, което сте желал да постигнете?

Повече от всичко. Имах огромен шанс. Имал съм и проблеми в предишното, само че човек продължава напред. Имах страховит живот и съм доста признателен за това.

 

източник: The-Talks.com

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР