Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на Леонародо

...
Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на Леонародо
Коментари Харесай

Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина

Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на Леонародо да Винчи, ще бъде преместена от мястото си в Лувъра, заяви България Днес.

Това ще се случи по две аргументи – като част от реставрацията на музея, за която са отделени към 500 милиона евро, и тъй като шедьовърът беше разгласен за най-разочароващата картина, описа шефът на Лувъра Лоран дьо Карс.

Всеки, който е бил в Париж, в Лувъра, знае, че Джокондата притегля 80% от посетителите. Именно затова посетителите получават не повече от 50 секунди време на да се насладят на картината. Освен това хората се нуждаят от положително зрение, защото сред посетителите и Мона Лиза има съществено разстояние.

Следователно всяка година броят на недоволните посетители на Лувъра се усилва. Ето за какво управата е решила да реалокира шедьовъра на да Винчи от стая 711.

„ Преместването на Мона Лиза в обособена стая може да постави завършек на публичното отчаяние ", счита дьо Карс. Годишното посещаване на музея е към девет милиона души, като на всеки от тях са дадени тъкмо 50 секунди, с цел да се наслаждения на картина на Леонардо да Винчи, покрита с бронирано стъкло и ситуирана на обичайно разстояние. През февруари CouponBirds, агрегатор на купони за отстъпка за културни институции по света, проучва 18 хиляди рецензии на уеб страници на музеи и призна Мона Лиза за най-„ разочароващото произведение на изкуството ".

Преместването на шедьовъра, съгласно управата, ще реши казуса. Потокът от искащи да видят Джокондата, ще бъде трансфериран на друго място, а това това ще помогне за усилване на ограниченията за сигурност.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР